Sloga počela sa pripremama, Kulenović zabrinuo Ćurguza

Sjajni napadač ima problema sa povredom

Sloga počela sa pripremama, Kulenović zabrinuo Ćurguza

Samir Mlaćo
Sjajni napadač Luka Kulenović bio je ove zime na pragu odlaska iz Sloge, te Premijer lige naše zemlje, no to se neće desiti. Kulenović ostaje u Doboju, ali svom klubu je 'zadao' glavobolje.

Naime, Sloga je jučer počela sa radom, a Kulenović ponovo ima problema sa povredom. Imao je isti problem i ranije, pa nije igrao u svakom meču prvog dijela sezone, iako je sjajno startao.

Sada će morati raditi po posebnom planu, što nam je i potvrdio, no vjeruje da će što prije biti spreman za rad sa ekipom. Loša vijest je da neće moći odraditi pripreme sa ekipom u punom kapacitetu, što itekako zna ostaviti traga.

Tako Zoran Ćurguz vjerovatno neće moći da računa na Kulenovića na samom startu drugog dijela sezone.

Kulenović je predvodio napadač Sloge iz Doboja, na 13 utakmica uspio je postići pet golova, a pored toga je bio konstantna opasnost za protivničke odbrane.

Kulenović je rođen u Kanadi, ali je prošao omladinske selekcije Borca i Krupe. U Slogu je stigao iz Rudar Prijedora.

Oglasi

Jesenas je bio neizostavan u timu. Glavobolju mu je zadala povreda u finišu polusezone zbog koje je na kraju propustio i tri utakmice.

I ovaj napadač je ranije nagoviještavao mogućnost odlaska, ali samo pod određenim uslovima. Na kraju je ostao član Dobojlija, barem do ljeta.

"Imam opcija i za BiH, ali i za dalje, no ne žurim. Bitno je sada napraviti pravi iskorak i naravno da Sloga pristane te da bude zadovoljna. Ako ne bude ništa zadovoljavajuće, u Slogi sam do ljeta", rekao je Kulenović u nedavnom razgovoru za SportSport.ba.

Ostanak Kulenovića je sigurno veliki plus za ekipu Zorana Ćurguza koji će na proljeće u kadru između ostalih imati Demira Pecu, Milana Lalića i Bakira Brajlovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ćurguz je prozivku odrŽao jučer, a jedan dio priprema će biti obavljen u Turskoj gdje će Dobojlije boraviti od 27. januara do 10. februara.

Glavni cilj Sloge u drugom dijelu sezone svakako je samo jedan - opstanak u Premijer ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi