Zajić napustio Slogu Doboj: "Nosim lijepe uspomene"

Dao je veliki doprinos za Dobojlije u premijerligaškom društvu

Zajić napustio Slogu Doboj: "Nosim lijepe uspomene"

Samir Mlaćo
Dimitrije Zajić (28) više nije član FK Sloga Meridian. Nakon dvije sjajne sezone Zajić je 'digao sidro' i sigurno da će njegov odlazak biti udarac za Dobojlije.

Na Luke je stigao na mala vrata, a definitivno izlazi na velika. Uzdignute glave i sa mnogo predivnih trenutaka.

U prvoj sezoni je pored Milakovića i Stevanovića nosio Dobojlije na putu ka Premijer ligi, a u istoj donio možda i odlučujuča tri boda za opstanak na Tušnju kada je postigao pogodak u posljednjim sekundama meča.

Pored historijskog plasmana može se pohvaliti i prvom asistencijom Sloge u Premijer ligi kada je uposlio Stevanovića u meču protiv Borca u Modriči. Tu je i prva pobjeda u Premijer ligi kada je bio dvostruki strijelac u Doboj Kaknju kada je Sloga savladala Igman sa 2:0.

Za Dobojlije je upisao 59 nastupa uz 11 postignutih pogodaka i 12 asistencija.

Oglasi

Na kraju dvije strane nisu postigle dogovor i Zajić će u nove izazove.

"Dvije prelijepe godine za mene provedene u Doboju. Od prvog dana sam prihvaćen u klubu i gradu kao da sam "domaći" i to je najveća satisfakcija. Ljudi su prepoznali moj trud i uvijek sam težio ka tome da dam maksimum kako bih se revanširao za pruženo poštovanje. Bilo je lijepih i manje lijepih trenutaka, ali sa sobom nosim samo one lijepe”, priča Zajić za SportSport.ba.

”Kako me je predsjednik Miroslav Kršić dočekao prvog dana,tako me je posljednjeg dana i ispratio. Sasvim korektno i u prijateljskom odnosu što dovoljno govori o tome kakav sam utisak ostavio. Koristim ovu priliku da mu se zahvalim jer je razumio moj stav i moju odluku. Slogi, ljudima u klubu i igračima želim sve najbolje i da ispune zacrtane ciljeve u novoj sezoni.

Također bih spomenuo i navijače koji su mi uvijek pružali podršku, naravno i najvatrenije Vojvode i poručio im da su Sloga i grad Doboj zauzeli posebno mjesto u mom srcu”, dodao je Zajić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već ranije je potvrđeno da Slogu napuštaju Brajlović, Lalić, Peco, Kovačević, Livančić, a saradnju su dogovorili Milan Milanović i Miloš Nikolić, koji su zapravo potpisali nove ugovore.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi