Treće poluvrijeme na Grbavici: Ćurguz Kosorića nazvao indijancem, spominjao i 'seoske trikove'

Ćurguz se nije pojavio na press konferenciji poslije meča

Treće poluvrijeme na Grbavici: Ćurguz Kosorića nazvao indijancem, spominjao i 'seoske trikove'

S. Mlaćo
Uzbudljivo je jučer u posljednjih desetak minuta na meču Željezničara i Sloge.

Pred prepunim tribinama i u svečanoj atmosferi domaći su željeli do tri boda, gosti se nisu predavali, pa smo vidjeli dosta varnica na terenu.

Nerijetko su i igrači sa klupe te treneri bili skoro na pragu ulaska u teren, te je puno posla bilo za sudiju Sabriju Topalovića iz Zenice.

Šef struke gostiju Zoran Ćurguz nije se pojavio na press konferenciji poslije meča.

Svakako nimalo profesionalno, bar prema predstavnicima medija čiji je posao da dobiju izjave trenera poslije meča.

Ćurguz je preko PR službe FK Željezničara prenio poruku  da “ne želi pokvariti Željin rođendan“.

Oglasi

Nije bilo poznato o čemu se radi, ali Ćurguz je poslije press konferencije pred nekoliko medija stao ispred autobusa svog kluba prije povratka u Doboj.

Djelovao je veoma ljut, ali čestitao je Željezničaru na pobjedi. Treba istaći da su iz Sloge pred sami kraj imali zamjerki na jednu odluku pomoćnog sudije koji je dobio salve uvreda, što se moglo zapaziti i sa zapadne tribine. I pored uvreda i psovki koje su bile očite, kazni od sudija nije bilo.

Kazao je Ćurguz da ostaje pitanje da li je domaći tim i zaslužio pobjedu, te da ga je razočarao kapiten tima sa Grbavice Aleksandar Kosorić.

"Kosorić je ličio na jednog indijanca, ali to mu je neko dozvolio da radi. Željezničaru to ne treba da radi opstrukcije igre, mi smo se došli nadigravati. Moramo tražiti da nam fudbal bude bolji, da ima više fair play-a, a ne da se složimo jeftinim seoskim trikovima“, kazao je Ćurguz.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pomalo nevjerovatno zvuči da jedan trener u Premijer ligi jednu od legendi Premijer lige nazove indijancem, no za sada nismo dobili odgovor Kosorića koji sigurno svi nestrpljivo očekuju.

Kosorić je u duelu protiv Sloge dobio žuti karton, svoj treći ove sezone, te će propustiti meč sa FK Leotar koji se igra poslije reprezentativne pauze.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Kad su uspjeli u tome da se gospodin Cerkez ne pojavi na konferenciji poslije tekme, možemo samo zamisliti šta se deševalo na samom terenu. Domacin je to tako naucio vec godinama, valjanje, krađa, otimanje, majmunisanje, sudijske krađe i sve druge opstrukcije fudbalske i "ne fudbalske" igre .Sloga je za primjer kako se trebaju ponašati igraci, gledao sam sve utakmice Sloge u ovoj godini, i mogu samo reci GOSPODINE CERKEZ - KAPA DO PODA. A pojedincima iz domaceg kluba na sramotu što kaljaju ime kluba koji nose na svom dresu. Aferim..., sigurno necete daleko dogurati ovakvim pristupom.
8 12
pitariistok
Nazalost pogledao sam zadnjih pola sata i fakat ono sto je radio ovaj indijanac i odgovara klasicnom seoskom igracu kakvim ga je opisao Curguz...nije ni Curguz neka postenjacina ali ovaj Kosoric je smece od covjeka
7 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi