Rođendanski spektakl na Grbavici i pobjeda Željezničara nad Slogom

Trijumf Plavih

Rođendanski spektakl na Grbavici i pobjeda Željezničara nad Slogom

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u spektakularnoj rođendanskoj atmosferi na Grbavici savladao dobojsku Slogu s 1:0 u susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Navijači Plavih s Grbavice priredili su istinski spektakl za 101. rođendan kluba, a igrači su se na terenu pobrinuli da osvoje tri boda.

Agresivno je Željezničar ušao u ovaj meč. Tim Edisa Mulalića je dominirao u uvodnim minutama i stvorio je nekoliko jako opasnih situacija pred golom Dabića.

Santos je imao prvu ozbiljnu prijetnju. Santos šutira u osmoj minuti Dabić brani. Uzvratila je odmah Soga preko Kulenovića, nije bio precizan.

Sloga se potom oslobodila pritiska Plavih, a u 28. minuti gosti propuštaju veliku šansu da dođu do vodstva. Janković izlazi sam na Bendera, ali golman Plavih sjajno brani i spašava svoj tim.

Oglasi

Deset minuta nakon ove šanse Željezničar stiže do vodstva. Štilić ubacuje nakon prekida, a Armin Hodžić postiže pogodak za erupciju oduševljenja na Grbavici i vodstvo od 1:0.

Prvo poluvrijeme na Grbavici okončano je šansom za Haračića, no napadač domaćeg tima se nije najbolje snašao u završnici akcije i ostalo je 1:0 nakon 45 minuta igre.

Odličan fudbal igrao se i u nastavku meča. Međutim, za razliku od prvog poluvremena bilo je manje velikih šansi pred oba gola.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjalo. Ostalo je 1:0 za Željezničar koji je na pravi način obilježio 101. rođendan kluba.

Oglasi

Željezničar je skupio 19 bodova u dosadašnjem dijelu sezone i pogled na tabelu izgleda zaista lijepo za navijače ovog kluba. Željo je ponovo pri vrhu.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Željezničar - Sloga 1:0

ŽELJEZNIČAR: Bender, Malić, Kosorić, Haračić, Štilić, Hodžić, Drina, Santos, Beća, Galić i Amoah.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOGA DOBOJ: Dabić, Popara, Stevanović, Janković, Kujundžić, Čolić, Stapić, Ristić, Baštić, Milanović i Kulenović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ubnt2
Legende LjoŽeeeee!
7 3
SarajFK
Bravo komsije
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi