Mulalić: 19 bodova? Da mi je neko to rekao ranije, rekao bi mu da je pijan

Željezničar slavio u sjajnoj atmosferi

Mulalić: 19 bodova? Da mi je neko to rekao ranije, rekao bi mu da je pijan

S. Mlaćo
U 11. kolu Premijer lige večeras su snage odmjerili FK Željezničar i FK Sloga Doboj.

U svečanoj atmosferi povodom 101. rođendana kluba, a Plavi sa Grbavice su slavili 1:0.

U Plavom salonu obratio se Edis Mulalić.

“Teška utakmica, radnička. Prvo poluvrijeme smo u par situacija imali brži protok, imali okomite lopte, ali malo je sporije išla lopta. Bender nas je spasio, ali zato je tu na golu, da odbrani nešto. Zadovoljni smo, imamo 19 bodova, nije loše za prvi krug“, kazao je Mulalić.

Sretan je zbog pobjede.

“Navijači su jučer dolazili da nas podrže. Cijene i poštuju ono što smo uradili. Ima to duplu vrijednost. Imamo kontinuitet, igrači s kojim radim su nadošli kroz rad, dosta je tu mladih igrača. Pojačala su nas dva igrača ove sezone, kao npr. Amoah i Santos, to su djeca. Treba to da se posloži, ali oni rade, ginu. Lijepa je priča. Ne treba ostati na ovome, nova utakmica i novo dokazivanje. Pojedinci su tek sada shvatili za kakav klub igraju. Njih par to prvi put doživljava. Da mi je neko rekao da ćemo imati 19 bodova, rekao bi mu da je malo pijan“, istakao je Mulalić.

Ističe da negativne stvari prebacuje na sebe, a sve kako bi igrači bili motivisani i potpuno spremni za svaku utakmicu.

“Imamo dobru hemiju u ekipu. Momci vjeruju meni, ali i sebi. Oni su svi bili tu kada je Željo bio na granam koje nisu za ovaj klub. Ostali su i kroz rad to dolazi kako treba. Liga je izjednačena, svakog možeš dobiti, ali i od svakoga izgubiti. Polako, tek je 11. kola, ima još. Na zemlji smo mi. Hvala Bogu, pauza je u najbolji momenat došla. Utakmica sa Leotarom je tada kada je planirana i ne možeš birati“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar u narednom kolu gostuje Leotaru.

Sada u Premijer ligi slijedi reprezentativna pauza.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kladionicar_iz_mira
I ovo je guzovace nezasluzeno
3 12
Chico
Kako papak pili naopako. Ima jedan od najjacih timova u ligi realbo, al sve vrijeme nekom kuknjavijom kupuje sebi kredit za eventualni neuspjeh i kikseve.
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi