FK Sloga: Kolektiv u fudbalsku orbitu izbacio Vidića

Dobar rezultat za ekipu iz Doboja

FK Sloga: Kolektiv u fudbalsku orbitu izbacio Vidića

Kenan Lizde

FK Sloga iz Doboja ostvario je sve planirano u protekloj sezoni. Osigurali su izabranici Vlade Jagodića ostanak u eliti, a dobar dio prvenstva su bili i najprijatnije iznenađenje i u borbi za izlazak na evropsku scenu.

Ekipa Sloge Doboj dugo je u sezoni 2023/2024 Wwin lige važila za najugodnije iznenađenje, da bi sve to pomalo pokvarila u samoj završnici, gdje su imali seriju vezanih lošijih rezultata.

Na kraju su prvenstvo okončali na sedmoj poziciji, što je generalno zadovoljavajući plasman, ali s obzirom da su veći dio sezone proveli u gornjem dijelu tablice, ostaje pomalo gorak okus.

Rijetki su prije početka prvenstva smatrali da će ekipa Sloge biti tako konkurentna skoro do samog kraja sezone, te da će na domaćem terenu biti prilično superiorna.

Ali tim koji je sa klupe predvodio izuzetno pragmatični i iskusni Vlado Jagodić, trener koji Wwin ligu ima u "malom prstu", pružao je izuzetno dobre partije na domaćem terenu, te stvorio lijepu zalihu bodova koja mu je na kraju donijela mirnu završnicu prvenstva i najavljivani opstanak.

Kada spominjemo Vladu Jagodića, mišljenja smo da niko od aktualnih trenera u našoj ligi tako dobro ne poznaje klubove i igrače, njihove vrline i mane, te iz takvih okolnosti odlično zna postaviti taktiku adekvatnu različitim protivnicima.

Oglasi

Igrački kadar Sloge je ove sezone bio sastavljen od dosta novih lica i zanimljivih igrača, koje je trebalo uklopiti u jedan sistem adekvatan ambicijama kluba. Spomenuli smo kako je to itekako dobro izgledalo dok se uslijed igranja na dva fronta roster nije počeo skraćivati i tu se pokazala najveća mana ekipe, a to je nedostatak širine igračkog kadra.

Najveća snaga Sloge ove sezone je bio kolektiv, ali vrlo bitno je spomenuti da je ekipa kao najbolje pojedince "izbacila" odličnog realizatora Vidića, te smo također dobre partije gledali i od stopera Nikolića i veznjaka Redžića.

Ekipa je znala dobro odigrati na rezultat, neke od utakmica protiv favorita su znali suvereno rješavati u svoju korist, ali sve to je prestalo od trenutka kada su i teoretski izborili opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poslije toga je nastavak prvenstva bio rezultatski izuzetno loš, a igre koje smo gledali blijeda slika ekipe sa početka sezone, što je u krajnjem slučaju i očekivano jer su se izabranici Vlade Jagodića istrošili igrajući na tri fronta. A, za to je ipak potreban širiv i bolji igrački kadar.

Najviše nastupa ove sezone za Slogu su imali: Milanović i Popara po 30 nastupa, te Ajdin Redžić sa 28 nastupa. Najbolji strijelac ekipe ubjedljivo je bio Dejan Vidić sa 16 golova, a zanimljivo da je drugi strijelac Grabež sa samo 3 postignuta gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi