Poznati sastavi za duel Sloge i Zvijezde 09

Susret se igra u Modriči

Poznati sastavi za duel Sloge i Zvijezde 09

Haris Zilić

Nastavljaju se uzbuđenja u WWin ligi, a danas pratimo dvije utakmice 29. kola. Program u Modriči otvaraju Sloga Meridian iz Doboja i Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišić, a utakmica počinje u 13:30.

Sloga je u izuzetno lošoj formi, imaju pet vezanih poraza i žele danas prekinuti taj crni niz.

Sa druge strane Zvijezda 09 je fenjeraš sa 20 bodova, a trijumf u prošlom kolu protiv Tuzla Citya rezultatom 3:2 ostavio ih je još u životu.

Ako bi Zvijezda danas trijumfovala prišla bi Tuzla Cityu na četiri, a Igmanu iz Konjica na pet bodova zaostatka, a obzirom da dočekuju Igman kući, ali i Željezničar, nije isključeno da bi Zvijezda današnjim eventulanim trijumfom mogla da se još nada opstanku u finišu sezone.

Sloga bi u slučaju pobjede došla do 41 boda koliko ima i Posušje, matematički bi još bili u igri za Evropu jer četvrtoplasirano Sarajevo ima 42 osvojena boda, ali obzirom da formu i rezultate u posljednje vrijeme pitanje je da li izabranici Vlade Jagodića uopšte razmišljaju o izlasku na evropsku scenu.

Od ranije je poznato da Sloga svoje domaće mečeve igra u Modriči dok traje rekonstrukcija terena na stadionu u Doboju.

Oglasi

Poznati su sastavi za današnji susret:

FK SLOGA MERIDIAN: Šćekić, Nikolić, Redžić, Predragović, Popara, Batar, Dujaković, Milanović, Grabež, Mrkaić, Varga.

FK ZVIJEZDA 09: Damjanović, Janković, Ristanović, Matić, Savić, Vadze, Karaklajić, Ponjević, Šapić, Vukoja, Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Galvni sudija današnje utakmice je Josip Martinović iz Čapljine, a pomagat ćemu Edin Redžović iz Sarajeva i Boris Dujmović iz Mostara.

Četvrti arbitar na današnjoj utakmici je Mateo Musa iz Čitluka, a delegat susreta je Siniša Stojčić iz Laktaša, dok je posmatrač sušenja Ermin Halilagić iz Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi