Sloga dočekuje Zvijezdu 09, GOŠK i Željezničar u borbi za bodove spasa
FOTO: K. Dedić

Prve utakmice 29. kola WWin lige

Sloga dočekuje Zvijezdu 09, GOŠK i Željezničar u borbi za bodove spasa

Haris Zilić

Nema predaha u bh. fudbalu, danas nas već očekuju prve utakmice 29. kola WWin lige, a na programu imamo dva vrlo zanimljiva meča.

Od 13:30 u Modriči će ekipa Sloga Meridian iz Doboja dočekati Zvijezdu 09.

Sloga je u izuzetno lošoj formi, imaju pet vezanih poraza i žele danas prekinuti taj crni niz.

Sa druge strane Zvijezda 09 je fenejraš sa 20 bodova, a trijumf u prošlom kolu protiv Tuzla Citya rezultatom 3:2 ostavio ih je još u životu.

Ako bi Zvijezda danas trijumfovala prišla bi Tuzla Cityu na četiri, a Igmanu iz Konjica na pet bodova zaostatka, a obzirom da dočekuju Igman kući, ali i Željezničar, nije isključeno da bi Zvijezda današnjim eventulanim trijumfom mogla da se još nada opstanku u finišu sezone.

Sloga bi u slučaju pobjede došla do 41 boda koliko ima i Posušje, matematički bi još bili u igri za Evropu jer četvrtoplasirano Sarajevo ima 42 osvojena boda, ali obzirom da formu i rezultate u posljednje vrijeme pitanje je da li izabranici Vlade Jagodića uopšte razmišljaju o izlasku na evropsku scenu.

Oglasi

U Gabeli bitka za opstanak

Veom važan duel danas će od 16 sati odigrati GOŠK i Željezničar, meč se igra u Gabeli ovo će biti derbo donjeg dijela tabele u ovom kolu.

GOŠK je osmoplasirani sa 32 boda, Željezničar je poziciju ispod sa 30 bodova i ekipa koja danas trijumfuje gotovo sigurno ostajeu društvu najboljih i naredne sezone.

Nema sumnje da će u Gabeli biti rovovske borbe za svaku loptu, a gledateljo će sigurno uživati u jednoj pravo fudbalskoj predstavi.

U GOŠK-u se optimisti pred susret što je potvrdila i jučerašnja izjava kaptiena tima, mladog Riada Šute.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Osvojili smo bod protiv Igmana, kako je utakmica odmicala, bod nam je bio velik. Na kraju smo sebi olakšali situaciju jer smo Igman ostavili iza sebe na tabeli", rekao je Šuta i dodao:

"Sigurno je da Željezničar ima motiv sutra i prošlu utakmicu su pobijedili. Mi idemo na tri boda i svjesno smo da sutrašnjom pobjedom sigurno ostajemo u ligi."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Od iduce sezone hocu da citam : Zeljeznicar u borbi za titulu ! Dosta ovog jada vise !
2 2
velez mo
Kako je moguce sad da je dvica na Zeljeznicar 3.40,protiv Goška,a protiv Sloge i Posušja 1.60
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi