Zanimljivo izlaganje iz premijerligaša: "Ne može to da mi kao igramo tako, a briga nas za rivala"

Svjesni su važnosti meča u ponedjeljak

Zanimljivo izlaganje iz premijerligaša: "Ne može to da mi kao igramo tako, a briga nas za rivala"

Samir Mlaćo

Novi izazov pred nogometašima Tuzle Cityja je u ponedjeljak na Tušnju.

Tuzlaci u međuvremenu nisu pronašli novog šefa struke, pa je i dalje na trenerskoj klupi Adnan Buco Osmanhodžić. On je bio prvi pomoćnik Milenka Bošnjakovića, a kada se klub razišao sa Bošnjakovićem, Osmanhodžić je ostao da vodi ekipu.

Očekivalo se da će Tuzlaci brzo pronaći rješenje, no za sada ništa od toga. Pobjeda protiv GOŠK-a nameće se kao blagi imperativ za Tuzlake, ali i gosti su tokom sezone pokazali da imaju kvalitetnu ekipu koja se voli nadigravati.

Zadnje tri utakmice tri boda, sve tri neriješeno. Kad gledaš sa strane čovjek bi rekao sve ok. Nije loše, sabira se, međutim nismo igrali zadovoljavajuće kao što Tuzla City treba da igra.

Osvrnut ću se malo na utakmicu sa Veležom gdje smo pokušali sa visokim presingom, međutim ekipa Veleža zbog kvaliteta svojih igrača je lako izlazila iz tog presinga. Stvarali su nam problem u nasoj zadnjoj trećini. Kada smo se povukli poslije na našu polovinu gdje smo tražili svoju šansu iz tranzicije po osvojenoj lopti, uspjeli smo da damo gol i anulirali neke akcije Veleža", rekao je Osmanhodžić na press konferenciji, te dodao.

To pokazuje jedno, pokazuje da mi kao Tuzla City ne možemo još da kažemo: Eh ovako igra TC, ne interesuje nas protivnik.
Ipak, dosta toga zavisi od protivnika i kako oni igraju i na osnovu toga moramo se i mi postaviti. Analiziramo buduću utakmicu protiv Goška i vraćamo se na naše gdje smo griješili.

Oglasi

S GOŠK-om smo igrali 1. kolo i pobjedili smo 4:1 ali mislim da je to njihova najslabija utakmica u ovom dijelu polusezone. Dokazuju to i rezultati koji su napravili pogotovo kod kuće".

Riječ je dobio i Tino Sven Sušić, bivši bh. reprezentativac koji je stigao kao zvučno pojačanje.

"Znamo koliko nam znači ova utakmica protiv GOŠK-a i tako da mislim da nama samo pobjeda igra ulogu u ovoj situaciji u kakvoj jesmo. Naravno moramo izaći na teren i dati 200 posto. Treniramo dobro i mislim da smo zaslužili da se i nama malo okrene sreća. Sve osim pobjede je loše za nas, stvarno nam ta pobjeda treba. Puno bi nam značila u ovoj situaciji i mislim da smo svi spremni i da ćemo se svi boriti u ponedjeljak i naravno da mi idemo na 3 boda", dodao je Sušić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kod Tuzle City pravo nastupa nemaju Ajdin Nukić, Mustafa Šukilović i Hamza Redžić.

U redovima gostiju pravo nastupa nemaju Faruk Gogić, Adnan Bobić i Luka Nižić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676220539
Te stvari se desavaju kad u klubu nemas ni jednu osobu koja je igrala fudbal. Kad pogledas trenutni kadar je tako selektiran da imaju 70-80% igraca preko 30 godina,sve istroseni igraci i igraci koji nisu nigdje igrali par godina i sad su tu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi