Klafurić ljut i nezadovoljan: "Ne opravdavam igrače, morali smo bolje"
FOTO: E. Dindić

Komentar je dao i Adnan Osmanhodžić

Klafurić ljut i nezadovoljan: "Ne opravdavam igrače, morali smo bolje"

Haris Zilić

U posljednjoj utakmici 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Tuzla City i Velež su remizirali 1:1 na Tušnju u dobroj fudbalskoj predstavi koja je odigrana po veoma lijepom vremenu.

Bod koji na kraju možda puno ne znači ni jendim ni drugim, ali kako se prvenstvo odmiče nema sumnje da će svaki pozitivan rezultat biti od velike važnosti.

Po završetku meča u Tuzli izjave su dali treneri oba tima Dean Klafurić i Adnan Osmanhodžić.

Prvi je kometar meča dao šef stručnog štaba Veleža, Dean Klafurić.

"Imali smo tri velike šanse i umjesto da vodimo većom razlikom mi smo primili gol i to je uticalo psihološki na tok utakmice", rekao je Klafurić i dodao:

"Ne opavdavam svoje igrače mi to moramo popraviti. Imali smo prinudnu izmjenu kod Halilovića i to nas je poremetilo jer smo mijenjali sistem igre.

Oglasi

U drugom poluvremenu smo jurili rezultat, ali u ovakvoj utakmici kada gubiš dugo vremena i ne zabiješ gol, moraš biti sretan što nisi izgubio. Morali smo bolje."

Zatim je komentar dao i trener tuzlanskog tma, Adnan Osmanhodžić.

"Kako se utakmica odvijala možemo biti zadovoljni bodom. Loše smo ušli, pokušavali smo presingom, ali kvalitet igrača Veleža je dolazio do izražaja i stvorili su nam prilike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kasnije smo se spustilu u niski blok i dali smo gol", rekao je Osmanhodžić i na kraju dodao:

"Kasnije je bilo i prinudnih izmjena, sve u svemu čestitam mojim igračima i igračima Veleža, gosti su pokazali da su jedna od najboljih ekipa u prvenstvu."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AK16
Klafurić počeo pokazivati svoje pravo lice, sve mi više liči na Klauna neznalicu. Totalni promašaji u formaciji i igračkom kadru u zadnje dvije utakmice.
0 4
Vala Velež je fulo kad je sebi dopustio da im od Andusic a dođu pijanac Suljic i debeli Džafić a uz to sto im je ostalo još par igrača koji nisu za Veleža.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi