Tuzla City i Velež podijelili bodove u lijepoj fudbalskoj predstavi na Tušnju

Remi u posljednjem meču 11. kola

Tuzla City i Velež podijelili bodove u lijepoj fudbalskoj predstavi na Tušnju

Edmir Škorić, foto: Emir Dindić

U posljednjem meču 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju su se danas sastali Tuzla City i Velež, a završeno je podjelom bodova (1:1).

Ekipe su u različitim raspoloženjima dočekale ovaj duel i sa potpuno drugačijim ambicijama - Tuzlaci žele samo da se spase i ostanu u ligi, dok je Velež u gornjem dijelu tabele i pokušat će opet da izbori nastup u Evropi.

Motiva, dakle, nije nedostajalo s obje strane, svi su željeli osvojiti bodove, na kraju su ih podijelili, a pravo je pitanje ko je njime zadovoljniji. Ako se sve uzme u obzir, mogli bismo reći da će bolje "sjesti" gostima iz Mostara.

Bolje meč otvaraju gosti, a prvu šansu imao je Dino Halilović u trećoj minuti, no pucao je preko gola domaćina. Potom je Haskić ubacio, no Suljić je pao nakon kontakta sa jednim igračem i propada šansa.

U sedmoj minuti velika šansa za Rođene. Dino Halilović se ponovo dobro ubacio, šutirao sa nekih 12 metara, Fejzić je već bio savladan, ali je stativa spasila domaću ekipu.

Oglasi

Nastavio se pritisak Veleža, u 12. minuti je Guliashvili s 10 metara šutirao preko gola, pa potom Vehabović sa nešto veće udaljenosti prebacuje čitav gol Tuzlaka, da bi stigla kazna u 18. minuti. Mašović koristi kratko dodavanje jednog igrača Veleža i oklijevanje Dine Halilovića, krade loptu i bez većih problema matira Hadžikića.

Tuzlaci su imali dobru šansu u 23. minuti i mogli su ekspresno do preokreta, kada je Mehanović izbjegao ofsajd poziciju, no iz blizine ne postiže gol. Do kraja prvog dijela Suljić je probao udarcem iz daljine, bez preciznosti, zatim je i Zvonić nakon ubačaja Šurma glavom šutirao preko gola. Sličan pokušaj sa istim ishodom imao je i Haskić u završnici prvog dijela.

U nastavku Velež kreće ofanzivnije sa željom da se vrati, dok je Tuzla vrebala svoju priliku iz kontri. U 52. minuti dobra akcija Tuzlaka, Karjašević zatim šutira, Hadžikić brani. Pet minuta kasnije Redžić šutira glavom nakon ubačaja iz kornera, a Hadžikić skida ispod prečke.

Konačno Velež dolazi do izjednačenja u 73. minuti. Oliveira je dugom loptom uposlio Oreča, ovaj prolazi Nukića i lijepo centrira, a Haskić glavom zabija za 1:1. Hodžić je dvije minute kasnije u dobroj šansi, ali šutira pored gola, a zatim je Džafić izašao sam ispred Fejzića, pokušao ga je lobovati, ali je to loše uradio. Bila je to idealna šansa za Velež da dođe do sva tri boda, ali nije bilo sreće.

U zadnjim sekundama Šukilović je skrivio slobodni udarac na rubu šesnaesterca i dobio direktan crveni karton, a Rođeni su imali još jednu veliku priliku. Slobodni udarac izveo je Džafić, ali je izblokiran.

Oglasi

Sve u svemu, dobra fudbalska predstava danas na Tušnju, na kraju ekipama po bod iako su možda i jedni i drugi zaslužili i više od toga. Velež ostaje peti sa 18 bodova, dok je Tuzla City pobjegla iz opasne zone iako ima isto bodova kao 11-plasirani Igman. Posljednjeplasirana Zvijezda ostala je zakovana za dno sa samo 4 boda.

Upravo će Zvijezdi u narednom kolu gostovati ekipa Veleža, dok će Tuzla City ugostiti ekipu GOŠK-a.

FK Tuzla City - FK Velež 1:1

FK Tuzla City: Fejzić, Delimeđac, Šukilović, Hadžić, Mehanović, Pantelić, Hodžić, Karjašević, Redžić, Osmić, Mašović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Hadžikić, Zvonić, Halilović, Guliashvili, Suljić, Mlinarić, Šikalo, Haskić, Šturm, Vehabović, De Oliveira.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AK16
Kako će pobijediti kada imaš u ekipi Kadrića ( igrač manje ) i Džafića koji ne zna za koju ekipu nastupa.
3 0
kurcina2
Ovom igrom bi Velez trebao osigurati minimalno 10 mjesto u ligi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije