Ima kvaliteta i u Premijer ligi: FK Tuzla City se poigrao sa Ordabasyjem u Antaliji

Efikasni su bili izabranici Milenka Bošnjakovića

Ima kvaliteta i u Premijer ligi: FK Tuzla City se poigrao sa Ordabasyjem u Antaliji

S. Mlaćo
Prije par dana nogometaši Tuzle City stigli su u Antaliju gdje će obaviti završni dio priprema. Tuzlaci su od borbe za sami vrh došli u situaciju da im je upitan opstanak, pa su i pripreme shvatili veoma ozbiljno.

Danas su odigrali i prvi prijateljski meč, a rival je bio kazahstanski Ordabasy. Bh. tim je pokazao više i na kraju zasluženo slavio 4:1.

Riječ je o ekipi koja je prošlu sezonu završila na petom mjestu u Kazahstanu i izborila plasman u Evropu.

FK Tuzla City je meč počeo u sastavu: Fejzić - Ćorić, Šukilović, Čeliković, Mehidić - Karić, Diaby - Nukić, Pantelić, Kuzmanović - Hadžić.

Već u 16. minuti zatresla se mreža tima iz Kazahstana. Strijelac je bio defanzivac Šukilović. Redale su se prilike pred golom Ordabasyja, stativu je pogodio Karić, a neprecizni su bili Hadžić, Pantelić i Nukić.  

Ordabasy je to kaznio i preko Maxima Fedina stigao do izjednačenja. Bio je to konačan rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

Tuzlaci su bolje otvorili i nastavak, te na kraju upisali pobjedu. Za 2:1 pogodio je Ajdin Nukić, da bi u 63. minuti sa 11 metara siguran bio Pantelić.

Osam minuta prije kraja Salko Nargalić pogađa za 4:1 i sve je bilo riješeno.

 Tako je i ostalo te je bh. premijerligaš slavio ubjedljivu pobjedu.

Sigurno da Milenko Bošnjaković sa svojim pomoćnicima ima razloga za zadovoljstvo i da će ova pobjeda dati mnogo samopuzdanja Tuzlacima, čega im je mnogo nedostajalo u prvenstvu.

Podsjetimo, FK Tuzla City je prvi dio sezone okončao na osmom mjestu sa 21. osvojenim bodom.

Prijateljske utakmice:

FK Tuzla City – Ordabasy (Kazahstan) 4:1

FK Tuzla City: Fejzić - Ćorić, Šukilović, Čeliković, Mehidić - Karić, Diaby - Nukić, Pantelić, Kuzmanović - Hadžić. Još su igrali: Gavrić, Mujarić, Karjašević, Radić, Barcola, Nargalić, Hasanbegović...

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Kvaliteta BAS I NEMA..DRUGA STVAR sto su OVI DRUGI OCAJNIJI od Tuzle..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi