Jović: Klub je bolje organizovan nego što sam mislio gledajući iz daljine

Press Tuzle City pred revanš sa Tre Penne

Jović: Klub je bolje organizovan nego što sam mislio gledajući iz daljine

S. Mlaćo
Pred nogometašima FK Tuzla City sutra je na stadionu Grbavica revanš meč 1. pretkola Konferencijske lige.

Rival će biti Tre Penne iz San Marina, a bh. tim ima prednost od 2:0 u prvom meču i  sve u svojim rukama.

Sutrašnji meč trebao bi biti samo formalnost, a čelnici Tuzle City odlučili su da ulaz na meč koji počinje od 18 sati bude besplatan.

Na današnjoj press konferenciji medijima su se obratili šef struke Tuzlaka Dragan Jović i prvotimac Huso Karjašević.

“Nakon prve utakmice na kojoj smo napravili pozitivan rezultat, uspjeli smo odmoriti ekipu i napraviti dobru analizu. Sutra želimo popraviti greške iz prve utakmice, te slaviti novu pobjedu i proći dalje. U prvoj utakmici bilo je dosta nervoze, željeli smo što prije doći do gola, nadam se da će sutra biti više mirnoće. Stanje u ekipi je odlično, atmosfera također, a imamo određenih problema sa povredama“, kazao je Jović.

Dotakao se i odgoda utakmica u Premijer ligi gdje Tuzlaci neće igrati prvo kolo.

Oglasi

“Mi nismo odgodili utakmicu radi ekipe iz San Marina, već zbog puta u Holandiju. Tamo nas čeka dug put, težak protiv, a Savez je dozvolio da odgodimo prve tri utakmice. Dali smo naznaku već u Sloveniji da ćemo odgoditi prvu utakmicu u Premijer ligi. Kada smo savladali ekipu iz San Marina, odmah naredni dan smo odgodili utakmicu i upoznali o tome naše sportske prijatelje iz FK Sarajevo“.

Vaše mišljenje o ekipi iz San Marina?

“Igrali smo protiv njih kada sam bio u Zrinjskom. Kada sam bio sa Zrinjskim mi smo šetali i obilazili grad, a stražari su se slikali sa nama i govorili da oni igraju sa nama. Sada je to potpuno drugačija ekipa, kvalitetnija... Kvalitet je na našoj strani, cilj nam je da upišemo dvije pobjede pobjede“.

Dugo vas nije bilo u bh. nogometu, kako gledate sada na Premijer ligu i kada ste bili zadnji put?

“Nije me bilo dugo, kao neposredni akter gledao sam utakmice. Liga je bolja, ali infrastruktura je problem, no sada se rade tereni. Siguran sam da će nivo igre biti bolji, a kako vidimo sve su se ekipe pojačale, napravili su svi dobru selekciju i radujem se što ću biti jedan od aktera u Premijer ligi“.

Dosta igrača je napustilo klub, ključnih igrača, kako ste zadovoljni trenutnim kadrom?

"Zatekao sam grupu momaka koji imaju sjajnu radnu etiku, klub je bolje organizovan nego što sam mislio gledajući iz daljine. Ambiciozna je ovo sredina, svim igračima koji su otišli želim sve najbolje, a mi smo fokusirani na igrače koji su tu sa nama. Prelazni rok za nas nije završen, moguća su još neka nova imena“, dodao je Jović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Riječ je dobio i Karjašević.

"Želimo potvrditi rezultat iz prve utakmice, popraviti neke stvari. Ekipa je spremna i svi spremni dočekujemo sutrašnji meč", dodao je Karjašević.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slana_carsija
Koliko smo zglajzali kod nas je pojam dobro organizovanog kluba, ako redovno isplaćuje visoke plate. Koja organizovanost Jovicu? Klub nema svog terena, isplaćuju minimalan na račun, nemaju igrača iz sbo škole, nemaju fan Shop, nemaju akademije, nemaju svojih trenera....
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi