Odgađaju se dvije utakmice prvog kola Premijer lige BiH

Klubovi podnijeli zahtjev

Odgađaju se dvije utakmice prvog kola Premijer lige BiH · Saznajemo

H. Zilić

 Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje 16. jula.

Prema saznanjima portala SportSport.ba prvi vikend nove sezone neće biti odigrano kompletno prvo kolo.

Naime, prema informacijama do kojih smo došli, Zrinjski i Tuzla City su osam dana ranije podnijeli zahtjev prije zakazanog termina, tako da su ispoštovali propozicije takmičenja što znači da ovi mečevi neće biti odigrani u prvobitno planiranom terminu. Razlog odgode je nastup Zrinjskog i Tuzla Citya u evropskim takmičenjima.

Zrinjski je u prvom kolu trebao gostovati ekipi Slobode, dok je Tuzla City trebala na gostovanje FK Sarajevo.

Podsjetimo, Zrinjski je u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka remizirao sa Sheriffom 0:0, a revanš se igra u Moldaviji u utorak 12. jula.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane, Tuzla City je u prvom pretkolu UEFA konferencijske lige u prvoj evropskoj utakmici u historiji kluba savladao Tre Penne u San Marinu sa 0:2, a revnaš je na rasporedu u četvrtak 14. jula na stadionu Grbavica.

Tuzla City je blizu prolaska u drugo pretkolo gdje ih 21. i 28, jula očekuju dvomeči sa AZ Alkmaarom, a Zrinjski će također igrati mečeve drugog pretkola. Ako izgube od Sheriffa idu u drugo pretkolo UEFA Konferencijske lige, ako izbace Sheriff idu u drugo pretkolo Lige prvaka.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Kada je Sarajevo igralo samo u Evropi nijedan klub nije htio prihvatiti odgadanje utakmica. Svi su cekali sansu da uzmu koji bod. Niti je FS BiH donosio odluke o odgadanju. Sada se klubovi i ne pitaju. Treba Sarajevo pokrenuti pravni postupak protiv odgadanja utakmica jer je to primarni interes kluba, da stiti svoj interes.
5 1
magistar
Što jest, jest premoreni su i jedni i drugi, treba im odmah odgoditi prvih 5-6 kola. Liga nije ni počela oni već umorni.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi