Žižović: Zrinjski će imati šansu u revanšu, Borac i Tuzla City su dobili na individualni kvalitet

Trenutno na odmoru, ističe da je potpuno 'napunio baterije'

Žižović: Zrinjski će imati šansu u revanšu, Borac i Tuzla City su dobili na individualni kvalitet · Intervju

S. Mlaćo

Bh. timovi su u prvim evropskim mečevima u novoj sezoni upisali dvije pobjede i jedan remi.

 U globalu možemo biti zadovoljni, a nekadašnji šef struke Radnika, Zrinjskog i Slobode Mladen Žižović ističe da je pomno pratio sva dešavanja.

'Uhvatili' smo ga na odmoru, nakon dugo vremena imao je priliku sa porodicom provesti ljeto, no ističe da sve prati, na što ga svakako 'tjera' i trenerski posao.

Žižović je sa Radnikom izborio Evropu, sa mostarskim Plemićima stigao do 3. pretkola Evropske lige i na prag ogromnog uspjeha, a posljednji angažman imao je u tuzlanskoj Slobodi s kojom je bio i hit sezone, no veliki problemi i u oko kluba doveli su Tuzlake na kraju sezone u borbu za opstanak.

 “Pratio sam evropske utakmice. Što se tiče Zrinjskog, bilo je to veoma oprezno. Bitno je da imaš pozitivan rezultat pred revanš, sve je otvoreno. Može se proći, Zrinjski će imati svoju šansu. U Sheriffu su sigurno nezadovoljni, pogotovo ti vlasnici klubova kada im tim dođe sa Bernabeu-a u Mostar. Oni misle da je to lako, ali nije to baš tako. Promijenili su dosta igrača, novi je i trener, nije to lako uklopiti. Nervoza je sigurno kod njih prisutna sada, jer očekuju da će lagano proći. To se možda može iskoristiti, iako Zrinjski nije pokazao prevelike ofanzivne sposobnosti, što ga je krasilo kroz naše prvenstvo“, priča Žižović.

 Kako bi se Zrinjski trebao postaviti u revanšu?

Oglasi

 “To najbolje zna trener Zrinjskog. Očekujem da će se Zrinjski postaviti kao u Mostaru, čekati svoju šansu. Sheriff je čvrst, ima dobre individualce, lagano su izašli u nekoliko navrata na pritisak Zrinjskog. Zrinjski će čekati kontre i polukontre, te iz prekida tražiti šansu“. Borac i Tuzla City su se poprilično namučili, ali na kraju upisali sigurne pobjede. “Očekivane pobjede, ali teže nego što smo mislili. Sjećam se kada sam sa Zrinjskim prije 15-tak godina igrao protiv Pre Tenne, dobili smo ih tamo 9:2. Sada su se npr. pokazali kao tvrd orah“.

Da li su ti timovi napredovali ili smo mi nazadovali?

“Sada možemo diskutovati o tome. Vrlo vjerovatno da su oni otišli malo naprijed, prije nego da smo mi napredovali. Ipak, najbitnije da su Borac i Tuzla upisali pobjede, dva gola je razlika, bez primljenog pogotka. Naši timovi su ih dobili na neki individualni kvalitet, kvalitetniji smo ipak od njih. Bolje predstave će biti nakon sedam dana, lakše ih je analizirati. Očekujem siguran prolaz Borac i Tuzle City. Dobro je da se pobjede redaju, da malo popravimo i koeficijent“.

Narednog vikenda starta Premijer liga naše zemlje.

“Sa strane gledajući vidim da su se sve ekipe dosta pojačale. Vjerujem da ćemo gledati bolji fudbal nego prošle godine. Leotar se pojačava, doveli su kvalitetne igrače, Sloboda je bez obzira na probleme dovela sedam – osam igrača, te očekujem da bude u sredini tabele. Po mom mišljenju za titulu će se boriti Sarajevo, Zrinjski i Borac. Željezničar ima fenomenalnu publiku, mislim da imaju ok ekipu i da će se boriti za Evropu sa Tuzlom Cityjem i Veležom. Velež ima kvalitetne igrače, kvalitetne trenere, ali treba vremena da se to posloži. I Sarajevu treba vremena da se posloži, imaju dobrog trenera za kojeg vjerujem da će to uklopiti. Neke ekipe su nepoznanica, kao npr. Sloga Doboj, pa vidjet ćemo“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 Priznaje da je imao poziva, no odlučio je dobro odmoriti i 'napuniti' baterije.

 “Nakon 15-tak godina sam na odmoru. Pratim dešavanja, bilo je konkretnih poziva, ali nisam želio to prihvatiti. Nije to bilo ono što meni odgovara, pa vidjet ćemo u narednom periodu. Znate kako je u ovom poslu. Generalno, odmorio sam se dovoljno, dva – tri mjeseca poslije teške godine u Slobodi i sada sam potpuno spreman“, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Mladen Žižović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Žižovič je solidan trener za ekipe sa sredine tabele i za ekipe koje se čupaju, i to je vrlina a mislim da njegova treenerska filozofija nije za ekipe koje pretendiraju da budu u vrhu...
5 1
amarosimbrko
Mlaco koliko para si dobio? 30km da guras ovu ublehu od trenera nije mi jasno kako ovo dopustaju vlasnici SSBA?? Kome je bitan Zizovic trenutno? Sa Zrinjskim pokazao da pojma nema, isto tako i sa Slobodom i Vi uzimate njegove izjave…
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi