Jović: Čeka nas težak protivnik, sada su prodali igrača Ajaxu za deset miliona eura

Tuzla City lagano do prolaza dalje

Jović: Čeka nas težak protivnik, sada su prodali igrača Ajaxu za deset miliona eura

Samir Mlaćo
Prolaz dalje nogometaši Tuzle City potvrdili su večeras na stadionu Grbavica protiv Tre Penne.

Bilo je 6:0, te Tuzla City ide u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Sve je riješeno u drugom poluvremenu kada su Tuzlaci postigli četiri pogotka.

Nakon meča medijima su se obratio 'domaći' trener Dragan Jović, dok gosti nisu održali press konferenciju.

Dragan Jović je mogao biti zadovoljan.

“Već poslije prve utakmice nije bilo neizvjesnosti. Odigrali smo profesionalno i korektno, prošli smo dalje, slavili i sačuvali igrače za naredno kolo. Pomalo smo se već spremali za tu utakmicu. FK Željezničar je bio odličan domaćin, pa se i njima zahvaljujem“, kazao je Jović.

Veliki uspjeh za klub iz Tuzle je prolaz dalje. Sada slijede pravi ispiti, prvi meč u Holandiji.

“Sada nas čeka izuzetno težak protivnik. Sreća pa smo igrali prvo pretkolo u svakom smislu, da i igrači osjete evropske utakmice. Alkmar je poletna ekipa, kvalitetna, a sada su prodali jednog igrača u Ajax za 10 miliona eura. Imaju najbolju selekciju igrača u Holandiji, gledao sam im neke utakmice... Idemo sa ambicijama, sve ćemo probati da uradimo za dobar rezultat i da probamo napraviti iznenađenje u revanšu na Grbavici“.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Alkmaar je apsolutni favorit, gdje vidite svoju šansu?

“Želim da vidim hrabru igru u prvom meču. Želimo da svi damo maksimum, da se kvalitetno spremimo i što bolje predstavimo bh. fudbal“.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zgembo.popuslic
Evo odma kuknjava ko i Zrinjski protiv Serifa, a poslije ce bit, et da smo bili samo malo hrabriji mozda bi i prosli. Ma odma izadji hrabro pa sta Bog da, sta ga odma kukas i trazis neke alibije
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi