Dok je Čelik slavio pobjedu, Fukare su igračima Slobode priredile nešto što će pamtiti cijeli život

Lijepe scene u Zenici

Dok je Čelik slavio pobjedu, Fukare su igračima Slobode priredile nešto što će pamtiti cijeli život

Eldar Ganibegović, foto: Dino Kurbegović

Sloboda je večeras u derbiju kola u Prvoj ligi FBiH poražena od Čelika na Bilinom polju. No, izabranici Zlatana Nalića doživjeli su od strane svojih navijača nešto što će sigurno dugo pamtiti i to po lijepom.

U derbiju 11. kola Prve lige FBiH je pred oko 3.500 gledalaca na Bilinom polju Čelik s minimalnih 1:0 savladao Slobodu. 

Utakmica je riješena u sudijskoj nadoknadi. U 93. minuti Međuseljac pogađa za 1:0 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Vrlo lijepe scene vidjeli smo u zeničkom hramu fudbala nakon utakmice. Igrači i navijači Čelika, logično, slavili su pobjedu, ali negativna atmosfera uopšte nije bila ni kod gostiju.

Iako je Čelik ne u borbi za Premijer ligu, ali po veličini i imenu najveći rival Slobode ove sezone u Prvoj ligi, navijači su imali razumijevanja za svoje pulene.

Fukare su i pored poraza od ljutog rivala nakon utakmice pružile podršku svojim ljubimcima, te je jedna lijepa slika poslana iz Zenice nakon utakmice.

Sloboda je i nakon 11. kola ostala lider na tabeli sa 27 bodova, dok je Čelik nakon nezavršenog 11. kola sada na osmoj poziciji sa 15 bodova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednom kolu Čelik dočekuje ekipu Jedinstva, dok Sloboda na Tušnju dočekuje ekipu Tomislava.

Nema sumnje da je već protiv Tomislava Sloboda veliki favorit, te da bi se navijačima tuzlanske ekipe mogao vratiti osmijeh na lice. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMo1905
Protiv veleza u kupu dva malca u duksevima celika su navijala za Zrinju , tu su me kupili. Sretno Čeliku i nadam se da se vidimo sljedece sezonu u PL
2 0
Deepy
Svaka čast ekipama, nadat se brzom povratku u PL BIH, ipak tu pripadaju. Pozdrav od Zrinjevca iz MO
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi