FK Tuzla City ima novog trenera: "Vratio sam se kući"
Foto: FK Tuzla City

Povratak Bošnjakovića na kormilo

FK Tuzla City ima novog trenera: "Vratio sam se kući" · Zvanično

Milenko Bošnjaković (51) od naredne sezone će voditi Tuzla City, objavio je ovaj premijerligaš.

Nakon što je po završetku sezone kormilo Tuzla Cityja napustio Mirza Varešanović, u opticaju za klupu ovog tima je bilo nekoliko imena, a izbor je na kraju pao na dojučerašnjeg trenera Zvijezde 09.

Bošnjaković je danas u klupskim prostorijama potpisao vjernost Tuzla Cityju i ujedno se vratio u klub kojeg je prethodno vodio u prošlosti, a zbog povratka ni on sam nije skrivao sreću i zadovoljstvo. 

"Vratio sam se kući, u moju rodnu Tuzlu i jako sam sretan zbog toga. Ne samo da sam se vratio u svoju Tuzlu nego i u svoj klub u kojem sam proveo četiri sezone i koji sam uvodio iz najnižeg ranga do Prve lige FBiH", kazao je Bošnjaković na predstavljanju.

Njegovi asistenti u Tuzla Cityju bit će Samir Adanalić, Selver Ahmetović, Mirsad Dedić i Jasmin Zahirović, koji su, uostalom, činili i stručni štab prethodnika Mirze Varešanovića.

Da je ovaj klub napravio pravi posao dovođenjem Bošnjakovića uvjeren je i bivši reprezentativac naše zemlje Samir Muratović koji u Tuzla Cityju danas obnaša funkciju sportskog direktora.

"Smatram da smo angažovali kvalitetnog trenera koji je vodeći Zvijezdu 09 pokazao da zna svoj posao. Što se tiče igračkog kadra, razgovarat ćemo prvo sa igračima kojima je istekao ugovor, a onda i sa potencijalnim pojačanjima. Naša je želja stabilizacija kluba i da više nikada ne dođemo u situaciju da se borimo za opstanak", kazao je Muratović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uz Bošnjakovića u igri za trenersku klupu Tuzla Cityja bili su, između ostalog, još Nermin Bašić i Slavko Petrović. 

Pripreme za novu sezonu će startati 10. juna.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Portugalac
Koji city? Selendra Simin Han kod Tuzle.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi