Bašić: Teren će biti jako težak, ali nećemo tražiti alibi!

Tuzla City dočekuje Mladost Doboj Kakanj

Bašić: Teren će biti jako težak, ali nećemo tražiti alibi!

S. Mlaćo
Pred nogometašima Tuzle City sutra je novi izazov.

Tuzlaci na Tušnju dočekuju Mladost Doboj Kakanj i nadaju se nova tri boda. Ambicije i želje su jasne, ali kvalitet će morati da potvrde na zelenom terenu.

Na današnjoj press konferenciji medijima se obratio šef struke Tuzlaka Nermin Bašić.

“Zadnjih 14 dana smo dobro radili, bili smo i na mini pripremama i to nam je dobro došlo. Analiza posljednje četiri utakmice je pokazala da smo dobili čvrstu i kompaktnu ekipu koja igra srcem. U četiri utakmice smo primili samo dva gola, a zadnje dvije smo uspjeli sačuvati mrežu. Moj zadatak je bio da stablizujem ekipu u tom smjeru, da nađemo neki balans između odbrane i napada“, priča Bašić.

Dotakao se i narednog rivala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Teren će biti težak, ali nećemo tražiti alibi. Imam poštovanje prema Mladosti, rade sa mladim igračima, doveli su jako dobrog trenera koji zna šta radi. Nisu se dali pokolebati pored svih problema, čelnici kluba su nastavili sa svojim vizijom da guraju mlade igrače. Igraju dobro i kompaktno, te mislim da će biti jako teška utakmica za nas. Uradili smo izuzetno dobar skauting Mladosti, ali moramo gledati sebe. Nadam se dobrom izdanju svoje ekipe“.

Bašić je istakao da se u tim vratio Kostić, kao i Crnkić, dok neće biti Rustemovića, Hasanovića i Kojića.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi