Bošnjaković je rekao pravu istinu o pripremama bh. klubova u Antaliji i bh. terenima

Podjelom bodova završen meč na Pecari

Bošnjaković je rekao pravu istinu o pripremama bh. klubova u Antaliji i bh. terenima

S. Mlaćo
Tuzla City nosi veliki bod sa Pecare.

Završilo je 1:1, iako su gosti prvi poveli. Široki Brijeg se vratio pogotkom Mašića i na kraju je završilo podjelom bodova.

Svoje viđenje meča dao je šef struke gostiju Milenko Bošnjaković, a zatim i domaći trener Ivica Barbarić.

“Utakmica dvije ekipe koje nisu kalkulisale ništa. Išli smo na pobjedu. Nismo željeli ni na 1:1 da se čuvamo, željeli smo pobjedu i drugi gol, ali nismo uspjeli. Široki je ozbiljna ekipa, sa ozbiljnim trenerom i ovdje ko god ne izgubi, napravio je jedan podvig. Mi skupljamo bodove, žao mi je što danas nismo nagrađeni za dobru igru u prva dva kola. Naša jedina loša igra bila je u Banja Luci. Ostaje žal za pobjedom.

Čestitam svojim momcima, odigrali smo mušku utakmicu te domaćima želim mnogo sreće u nastavku sezone“, rekao je Bošnjaković.

Trener Širokog Brijega Ivica Barbarić je istakao da je njegova ekipa odigrala loše prvo poluvrijeme, te da nije bilo rotacije u ekipi i da će im pauza dobro doći.

Oglasi

“Imamo osam stranaca. Papiri nisu urađeni Bošnjaku i Vukeliću. Imamo i dva –tri kartonirana. Nedostaje nam rotacija, ovim klincima nemam šta zamjeriti. Mi smo imali užasne uslove na pripremama, ostali smo ovdje, pa ćemo sada pokušati maksimalno iskoristiti pauzu“.

U riječ je 'upao'  Bošnjaković.

“Ne znam šta da kažem kolegi. Mi smo bili u Antaliji, pa smo došli kod vas i imali smo neku igru. Zatim smo se valjali u snijegu i blatu i sve što smo bili vani je palo. Možda je bolje i ne ići vani, ostati ovdje i prilagoditi se. Mi smo eto otišli pa maltene nismo ništa napravili“, rekao je Bošnjaković.

Široki Brijeg je sada na trećem mjestu i ima 40 osvojenih bodova, a Zrinjski je prvi sa 54, dok Borac ima 42.

Željezničar je četvrtoplasirani sa 39.

Tuzla City će voditi bitku za opstanak. Tuzlaci imaju 23 boda, kao i Sloboda te Leotar i Sloga Doboj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na dnu je Igman sa 21. bodom.

U narednom kolu Široki Brijeg nakon reprezentativne pauze gostuje lideru Zrinjskom, dok Tuzla City dočekuje drugoplasirani FK Borac.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi