FK Tuzla City neporažen napušta Pecaru

Vrijedan bod za goste

FK Tuzla City neporažen napušta Pecaru

H. Zilić

U 23. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, ekipa Širokog Brijega je na Pecari dočekala FK Tuzla City. U vemoma zanimljivoj i borbenoj fudbalskoj predstavi konačan rezultat je glasio 1:1.

Domaćini bolje otvaraju susret. Vukoja šutira sa nekih dvadesetak metara, lopta odlazi u korner, igrala se peta minuta.

U 17. minuti dobra prilika za Široki. Bila je to lijepa akcija, Valinčić je ubacio loptu, a Vukoja bio u novoj prilici. Efektno je zahvatio loptu koja odlazi pored gola Tuzlaka.

Nakon toga mirniji period igre do 31. minute kada je stigao hladan tuš na Pecari.

Prvi put da su gosti ozbiljno prišli golu i odmah su postgili pogodak za vodstvo od 0:1 pogodio Ivaniadze.

Pogodak kao da je poremetio domaćine, trebalo im je malo vremen da se saberu, a prijete u finišu prvog poluvremena. Igrala se 43. minuta, domaći su izveli jednu lijepu akciju, lopta je došla do Valinčića koji je oprobao udarac, odbrana gostiju to blokira i na kraju samo još jedan korner za domaćine. Bila je ovo dobra šansa za poravnanje.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena nije bilo porvananja i na odmor se otišlo rezultatom 0:1.

U nastavku prvu priliku bilježimo u 52. minuti i to za domaće. Valinčić je dobro ubacio pred gol Fejzića, ali odbrana gostiju u posljednji čas interveniše ispred Pejića koji je zamijenio Kadua na poluvremenu.

Prekid za domaće u 64. minuti. Kuprešak je ubacio loptu u srce šesnaesterca gostiju, tamo je najbolji u skoku bio Oliveira, šuuitrao je glavom, međutim lopta odlazi preko gola Tuzlaka, ostaje na semaforu 0:1.

U 68. minuti korner za domaće, Kuprešak je asistirao, a Mašić pogodio za 1:1.

Tri minute nakon gola ogromna šansa za preokret. Vukoja se sjajno snašao u petercu, primio loptu, šutirao iz okreta, lopta odlazi pored gola. Svi su na stadionu ovu loptu vidjeli u mreži ostalo je 1:1.

Oglasi

Do kraja duela Široki je imao više od igre, napadali su, tražili su pobjedonosni pogodak, ali promjene rezultata nije bilo. Gosti su imali u finišu dvije dobre prilike nakon kontre, ostalo je konačnih 1:1.

Premijer liga BiH, 23. kolo:

ŠIROKI BRIJEG - TUZLA CITY 0:1 (Mašić 68'/Ivaniadze 31')

ŠIROKI BRIJEG: Josipović, Valinčić, Mašić, Radić, Vukoja, Kpan, Lovrić, De Sousa, Čavar, Kuprešak, De Oliveira.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TUZLA CITY: Fejzić, Šukilović, Gavrić, Kuzmanović, Ćorić, Pantelić Đ., Subašić, Čeliković, Mehidić, Panteić D., Ivaniadze.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi