FK Tuzla City počeo pripreme: Potpisao Mendeš, Senegalac na probi, cilj Evropa!

Musemić želi izlazak u Evropu

FK Tuzla City počeo pripreme: Potpisao Mendeš, Senegalac na probi, cilj Evropa!

M. Šljivak

FK Tuzla City počeo je danas pripreme za drugi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovini.

Trener Husref Musemić izvršio je prozivku igrača, a na njoj su se pojavila dva nova imena. To su Senegalac Pape Lo (22) i hrvatski fudbaler Adrian Mendeš (20).

Lo igra na poziciji lijevog beka i pokušat će se nametnuti Musemiću u narednom periodu. Igrao je ranije u italijanskim niželigašima, te Hrvatskoj i Litvaniji.

S druge strane veznjak Adrian Mendeš dolazi iz Orašja. Igrao je za Osijek, Vukovar i slovenački Fužinar. Proteklih šest mjeseci proveo je u Orašju.

Trener Tuzla Cityja Husref Musemić ističe kako je cilj izlazak u Evropu.

"Uspjeli smo zadržati kostur ekipe. Pokušat ćemo dovesti još neke igrače, nema velike ponude i nećemo siliti. Želimo kvalitetna pojačanja".

Oglasi

"Imamo na raspolaganju 17 igrača i tri golmana. Novi je igrač Mendeš. Doffo je opravdano odsutan", rekao je Husref Musemić na press konferenciji i nastavio je:

"Želimo neke stvari ispraviti iz prvog dijela sezone. Nadam se da ćemo se radovati u maju mjesecu i da ćemo izboriti Evropu".

Kapiten kluba Ajdin Nukić je dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najbitnije da je ostao kostur ekipe. Radujem se povratku treninzima. Pauza brzo prođe, ali svi smo ispratili program i došli smo spremniji. Poželio bih da pripreme prođu bez povreda. Želimo ući što spremini i bolji u drugi dio sezone", rekao je Nukić.

Tuzla City je na drugoj poziciji nakon prvog dijela sezone s 36 osvojenih bodova.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti