Bošnjaković najavio Zrinjski, ali i otkrio probleme: Znamo šta nam znači pobjeda, a šta poraz...

U Srebrenik stiže novi - stari prvak

Bošnjaković najavio Zrinjski, ali i otkrio probleme: Znamo šta nam znači pobjeda, a šta poraz...

S. Mlaćo
Još jedna, ali veoma teška prepreka očekuje Tuzlu City do kraja sezone. Tuzlaci nakon velike pobjede nad Igmanom dočekuju Zrinjski koji će sigurno doći u izmijenjenom sastavu.

Ovu nedjeljnu utakmicu najavili su danas trener  Tuzle City Milenko Bošnjaković i napadač Irfan Hadžić, bivši Plemić.

“Svjesni smo šta nas čeka u nedjelju. Znamo šta nam znači pobjeda, a šta znači poraz. Čitava svlačionica je izuzetno motivisana. Pokušat ćemo da tu utakmicu dobijemo. I da ispravimo sve ove stvari koje su se dešavale u proteklom periodu“, kazao je Bošnjaković.

Kada je u pitanju sastav za nedjelju, Tuzlaci imaju određenih problema.

“Skupo smo platili pobjedu u Konjicu. Nećemo imati kartoniranih igrača a to su Karjašević, Gavrić i Ćorić. Nadomjestit će ih oni koji budu spremni. Vraćaju nam se Mehidić i Hasanbegović koji su odradili suspenziju, kazao je Bošnjaković.

Potom se malo osvrnuo i na protivnika.

Oglasi

“Pokušat ćemo mirne glave, trezveno, da odlučimo o svojoj sudbini. Zrinjski izuzetno cijenimo i respektujemo. Znamo o kakvoj se ekipi radi. Imaju kvalitetan igrački kadara, dobrog trenera, dobre strukture kluba…Nadam se da ćemo ipak uspjeti u našoj namjeri i našim navijačima i rukovodstvu kluba podariti sreću i zadovoljstvo, kazao je Bošnjaković.

Zatim se medijima obratio i junak zadnje pobjede u Konjicu, Irfan Hadžić.

“Očekuje nas jedna teška i zahtjevna utakmica. U tih preostalih 90 minuta treba da pokažemo da zaslužujemo da opstanemo u Premijer ligi. Pobjeda u Konjicu nas je podigla kako fizički tako i psihički i vjerujem da ćemo na kraju uspjeti da slavimo i ostvarimo opstanak u ligi", kazao je Hadžić.

Utakmica Tuzla City-Zrinjski igra se u nedjelju od 17 sati na Gradskom stadionu u Srebreniku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ulaz je besplatan, a pravdu će dijeliti Dragan Petrović iz Banja Luke. Pomoćnici su Sreten Udovičić i Davor Maksimović. Četvrti sudija je Luka Bilbija.

Sve utakmice posljednjeg kola Premijer lige igra se u istom terminu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi