Nacionalistički izljevi navijača skupo koštali Zrinjski

Održana sjednica Disciplinske komisije NS BiH

Nacionalistički izljevi navijača skupo koštali Zrinjski · Saznajemo

S. Mlaćo
Nogometaši Zrinjskog na pauzu su otiišli kao jesenji prvaci, no klub je zbog nesportskog ponašanja navijača kažnjen za naredni meč.

Plemići su savladali Borac 1:0, a zbog sramotnog skandiranja "za dom spremni", Plemići su danas saznali kaznu od Saveza.

Tako će za narednu utakmica biti zatvorena zapadna tribina stadiona Pod Bijelim Brijegom, a Zrinjski će u kasu Saveza uplatiti 5.000 KM.

Svakako da je to loša vijest za aktuelnog prvaka, ali disciplinci  NS BiH su bili jasni.

Zbog upotrebe pirotehnike navijača sa 3.000 KM kažnjen je FK Željezničar, a Borac sa 1.000 KM.

Meč u Mostaru sasvim očekivano u nedjelju je donio dosta nervoze na terenu, no treneri su poslije meča bili jako mirni.

Oglasi

"Prezadovoljan sam. Moji igrači su heroji. Ovo je vrhunska prezentacija, nisu imali šut na gol. Pokazali smo karakter i zajedništvo. Čestitam mom timu. Zaslužena pobjeda i jako dobra igra", rekao je Sergej Jakirović.

Prvo poluvrijeme ovog meča nije donijelo previše. Razlog je možda i to što je domaći sastav igrao oslabljen.

"Ima detalj u prvom poluvremenu koji bi možda prelomio prvo poluvrijeme još prije (penal). Pokazali smo dobru širinu, nije lako upasti u prvih 11, ali momci su pokazali da ko god upadne da ima kvalitet", istakao je Jakirović.

Trener Borca Vinko Marinović je nakon utakmice pošteno je priznao da njegov tim nije napravio ništa i da je zaslužio poraz.

"Čestitam Zrinjskom na pobjedi. Dozvolili smo im da povedu s igračem manje i to je presudilo. Nismo napravili ništa, tako da kad ništa ne napravite, dođe poraz".

U Premijer ligi sada je zimska pauza, a prvenstvo se nastavlja krajem februara naredne godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prve će biti odigrane utakmice osmine finala Kupa BiH, a zatim prvog kola nastavka sezone u Premijer ligi.

 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjeni95
Majku li vam ****m ustasko-cetnicku. Zelji za pitotehniku 3milje, a ovima 5milja za ovo *****ko skandiranje i jos samo zapadna strana zatvorena. Ma mrs pocrkali svi rusitelji drzave BiH. Mrs majku vam vašu.
7 6
BHDragon
To je to naše cvijeće, pa im opet poželjeti sreću kad igraju u Evropi i govoriti naši su. Vnago
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi