Grbavica dominira bh. fudbalom
Na većini bh. stadiona posjeta je bila izuzetno skromna, a Grbavica je gotovo uvijek popunjena

Uvjerljivo najbolja posjeta

Grbavica dominira bh. fudbalom

M. Šljivak

Stadion Grbavica uvjerljivo je najposjećeniji stadion u prvom dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i navijači FK Željezničara su pokazali da su trenutno bez premca u našoj zemlji.

Stadion Grbavica i navijači FK Željezničar još jednom su pokazali istinsku dominaciju kada je posjeta na stadionima u Premijer ligi BiH.

Prema podacima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Grbavica je uvjerljivo najposjećeniji stadion u prvom dijelu sezone i to bez premca.

Prosječna posjeta na terenima Premijer lige Bosne i Hercegovina prema NSBiH

Tako je prema izvještajima delegate utakmice Željezničara posmatralo 72.328 gledalaca, odnosno 7233 navijača po utakmici.

Svi ostali klubovi su daleko iza Plavih sa Grbavice. Utakmice Sarajeva prosječno je gledalo nešto više od četiri hiljada navijača (ukupno 28.200), ali treba istaći da je većinu domaćih utakmica Bordo tim igrao u Zenici.

Sigurno je da bi mnogo bolje brojke bile kada su u pitanju Borac i Velež, koji su također igrali utakmice van svog stadiona zbog obnove terena, kao i na utakmicama Igmana.

Oglasi

Manijaci na meču Željezničar - Posušje

Novi član Premijer lige je zbog neuslovnog terena utakmice morao igrati u Doboju kod Kaknja i nije nikakvo čudo što ih prosječno gledalo samo 247 gledalaca.

Najveća posjeta na jednoj utakmici desila se u 7. kolu na utakmici Željezničar – Sarajevo, kada je gradskom derbiju prisustvovalo 11500 gledalaca.

Zrinjski iz Mostara vodeći je tim nakon prvog dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Aktuelni prvak skupio je 39 bodova, a slijede Široki Brijeg s 36, Borac s 33 i Željezničar s 29 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velika bitka vodit će se i u borbi za opstanak. Na dnu je velika gužva i nekoliko klubova je u popriličnoj opasnosti da naredne sezone igra u nižem rangu takmičenja.

Trenutno je posljednjeplasirani Igman sa 17 bodova, ispred njih su Sloboda s 19  te Leotar, Sloga i Tuzla City s 21.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Ne znate vi s kim imate posla! ⚜️
6 3
plemic
sa obzirom odakle dolazi posušje, ono je najgledanije. cijelo posušje ima stanovnika kao jedan neboder u sarajvu.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi