Priprema li Velež novi spektakl?

Rođeni slave 100. godina postojanja

Priprema li Velež novi spektakl?

A. Čaušević

Velež je u godini kada slavi 100 godina postojanja osvojio Kup Bosne i Hercegovine. 

Koliko god dobrog u Veležu uradili u proteklom periodu čini se da ono najbolje tek dolazi, barem sluteći po bližoj prošlosti.

U mostarskom klubu su iz sezone u sezonu pravili iskorake kako sportski tako i infrastrukturno, a plan je da se nastavi u istom smjeru.

Osvanje prvog trofeja nakon 36 godina samo je motivacija da se dodatno zasuču rukavi i nastavi raditi u još boljem tempu.

Trener Feđa Dudić je već skovao plan za ljetni dio priprema. Prozivka će biti obavljena 13. juna, dakle Rođeni će imati dvije sedmice odmora.

Tokom pripremnog perioda bit će odigrane tri ili četiri utakmice, a jedna bi mogla biti istinski spektakl na Areni Rođeni.

Oglasi

Naime, gradom na Neretvi se šapuće da bi za 100. rođendan Velež na svoj stadion mogao dovesti nekog od renomiranih fudbalskih klubova iz inostranstva.

Prema nekim informacijama proslava velikog jubileja je planirana za kraj juna i sigurno je da će se u mostarskom klubu potruditi da ti dani budu nezaboravni.

Očekuje se da se na jednom mjestu okupe najveće klupske legende među kojim su Vahid Halilhodžić, Meho Kodro, Semir Tuce, Dušan Bajević, Enver Marić i drugi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, uskoro bi trebala početi promjena travnjaka na Areni Rođeni, a veće se radi na projektima koji bi omogućili i ubrazli dobijanje UEFA-nice licence za međunarodne mečeve.

Podsjećanja radi, Velež će i ove godine svoje evropske mečeve igrati na stadionu Grbavica. Prvi meč 2. pretkola Konferencijske lige je na programu 21. jula, nekoliko dana nakon početka Premijer lige zakazazanog za 16. juli.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nemozetako
Forzza Rodjeni
1 2
rodjak
I da zivim zadnji dan Velezu ga poklanjam . Forza Rodjeni
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi