Nema gdje ne može Velež

Šta čeka Rođene?

Nema gdje ne može Velež

A. Čaušević

Velež će drugu sezonu zaredom igrati u Evropi nakon što je osvojio Kup BiH.

Baš kao i prošle sezone Velež će se takmičiti u kvalifkacijama za Konferencijsku ligu, s tim da će ovog ljeta evropski put početi iz drugog pretkola za najmlađe UEFA-ino takmičenje.

S obzirom na slabiji koeficijent već sada je poznato da Rođeni neće imati status nositelja te da ih čeka ozbiljan rival već na prvoj prepreci.

Prošle sezone izabranici Feđe Dudića su napravili čudo izbacivši AEK iz Atine, a sigurno ih i ovog ljeta čeka zadatak obzirom na potencijalne rivale.

Gledajući listu mogućih protivnika praktično nema države u Evropi u koju Rođeni ne bi mogli putovati. Izuzetak su klubovi iz Liga petice.

Kada je u pitanju prva kategorija protivnika tu svakako timovi iz Švicarske, Češke, Turske, Izraela, Belgije, Nizozemske, Portugala i Škotske.

Oglasi

U grupu neugodnih svakako spadaju rivali iz Bjelorusije, Rumunije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Ukrajine, Finske, Mađarske i Slovenije

Naravno postoje i timovi po mjeri kao što su predstavnici Gruzije, Azerbejdžana, Kazahstana, Estonije, Litvanije, Lihtenštajna i Sjeverne Makedonije.

Mogući protivnici u drugom pretkolu su Antwerp, Basel, Osijek, CSKA Sofija, Bate Borisov, Vaduz, Slavia Prag, Sparta Prag, Molde, Istanbul Basaksehir, Hapoel Be'er Sheva, Maccabi Tel Aviv, PAOK, Astana, Vorskla, Bate Borisov, Vitoria Guimaraes, Aris, Mottherwell, Spartak Trnava, Suduva, CSKA Sofia, Osijek, Hajduk, Rijeka, Fehervar, Vaduz, Kairat Almaty, Čukarićki, Mura i pobjednik nizozemskog play offa za Evropu.

Tu su još klubovi koji preuzmu status nositelja nakon prvog pretkola, a tu najviše šansi imaju Dynamo Minsk, Mura, Lechia, Olimpija, Shhendija, Ruzomberok i Budućnost Podgorica.

Pošto evropska sezona još uvijek nije završena tako i lista mogućih rivala nije kompletirana. To bi trebalo biti poznato početkom juna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

UEFA će prije žrijeba drugog pretkola zakazanog za 15. juni napraviti grupe što znači da će lista mogućih rivala Veležovih rivala biti skraćena na nekoliko imena.

Susreti drugog pretkola igraju se 21. i 28. jula, a Velež će svoje evropske mečeve baš kao i prošle godine igrati na stadionu Grbavica.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Niko nas nezanima jer gledamo samo sebe i sve je moguće.Naš je DUDA ALEKS FERGUSON!
9 4
Arnel925
Mi možemo jedino proći San Marino ekipu i to jedva ako se dobro brane. Naš fudbal je nivo regionalne lige Bangladeša.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti