Gholami objavio fotografije s meča Želje i Veleža, Iranci mu okupirali Instagram, svi poručuju isto

Izuzetno popularan u svojoj zemlji

Gholami objavio fotografije s meča Želje i Veleža, Iranci mu okupirali Instagram, svi poručuju isto

Endin Čaušević

Aref Gholami stigao je u FK Velež početkom drugog dijela sezone u Bosni i Hercegovini, te je za njega do prvi "izlet" van Irana. U svojoj zemlji ima veliku popularnost, a to se vidjelo i na njegovoj jutrošnjoj objavi na Instagramu.

Iranski defanzivac je potpisao za Velež krajem februara i stigao je kao pojačanje u odbrani, te je u prve dvije utakmice u dresu mostarskog kluba uspio da ostavi dobar utisak.

Gholami je inače cijelu dosadašnju karijeru proveo u Iranu, te je dolazak u Velež za njega prvi "izlet" van domovine u nadi da će opravdati očekivanja i možda ostvariti još bolji transfer.

Ovaj 26-godišnjak u Iranu je ponikao u dresu Sephana, a još je igrao za Zob Ahan, Foolad i Esteghlal s kojim je ljetos završio saradnju, te je potom odlučio da mostarski Velež bude njegova naredna destinacija.

Ono što je posebno fasciniralo bh. javnost jeste činjenica da je Gholami itekako popularan u Iranu, te ga na Instagramu prati čak 1.1 milion ljudi.

Oglasi

Velež je dovođenjem Gholamija napravio odličan potez i što se tiče marketinga jer je veliki broj fanova ovog defanzivca iz Irana sada pomno počeo pratiti i rezultate mostarskog kluba.

Gholami je u dresu Veleža odigrao dvije utakmice u WWin ligi i pokazao se kao dobar potez. Sada se oglasio na drušvenim mrežama s nekoliko fotografija s minule utakmice protiv Željezničara.

Na ovoj objavi najbolje se moglo vidjeti koliko je Gholami popularan u Iranu jer je u svega sat vremena dobio skoro hiljadu komentara i preko 20.000 lajkova.

Ono što su mu skoro svi fanovi poručili jeste da mu crvena boja odlično stoji, te im je drago što je Gholami na dosta dobar način počeo svoju avanturu u dresu Veleža.

Oglasi

   Samo neki od komentara na objavi igrača FK Velež Arefa Gholamija

Inače, iako je Gholami tek stigao u Velež već su se pojavile špekulacije da na stolu ima ponudu drugog kluba.

Kako je SportSport neslužbeno saznao prije nekoliko dana interes za Gholamija pokazao je brazilski drugoligaš Goias koji se raspitivao za Iranca, te su početni kontakti već ostvareni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gholami s Veležom ima ugovor do ljeta 2025. godine i bit će zanimljivo vidjeti da li će već na ljeto promijeniti sredinu. Sigurno da bi u tom slučaju i mostarski klub dobro prošao jer je Gholami pod ugovorom.

Prošao je i sve omladinske selekcije reprezentacije Irana, te je za A tim svog nacionalnog tima debitovao u martu 2022. godine, te naravno da mu je cilj da se ponovo izbori za poziv selektora Amira Ghalenoeija.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Momak za sada odličan. Pravo pojačanje, samo da ga zdravlje posluži. Avanti Aref!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti