Šta dalje čeka Velež? Ideja je kopirati Bayern

Rođeni na prekretnici

Šta dalje čeka Velež? Ideja je kopirati Bayern

Admin Čaušević

Narednih 15-ak dana će biti jako značajni za FK Velež pošto se mostarski klub na neki način nalazi na prekretnici.

Tek završena sezona je bila najuspješnija u novijoj historiji Veleža pošto je osvojen Kup BiH, ali posljednja dešavanja u i oko mostarskog velikana govore da su pred čelnicima važne odluke za samu budućnost kluba.

I dok traje potraga za novim stručnim štabom kako bi se na vrijeme počele pripreme za novu sezonu, paralelno se radi i na statutu koji bi mogao značiti veliki zaokret u historiji Rođenih.

O novom statutu bilo je riječi na redovnoj Skupštini održanoj u utorak. Ako se po jutru poznaje dan u Veležu će doći do male revolucije po pitanju same organizacije kluba.

Ideja je kopirati način organizacije minhenskog Bayerna koji je već godinama dominantan u Njemačkoj te se nalazi u grupi najprofitabilnijih klubova svijeta.

Prijedlog je iznio bivši predsjednik TS Saveza BiH Zlatko Šoše, nakon čega je formirana i posebna komisija koju između ostalih čini i predsjednik Skupštine Almir Taso.

Oglasi

No description available.

"Jedini zakonit način po trenutnim procesima u Bosni i Hercegovini je taj da Udruženje građana može formirati posebno privredno društvo za obavljanje privrednih djelatnosti", kazao je Šoše za SportSport.ba.

"Ovdje se radi o prijedlogu koji je zapravo kopija organizacije FC Bayern gdje je FC Bayern kao udruženje građana i fudbalski klub vlasnik 51% privrednog društva u kojem su 49% vlasnici vrlo jake njemačke kompanije."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"I taj biznis, odnosno fudbalski biznis se pravi unutar te kompanije i pravi se profit. Od tog profita 51% pripada klubu od čega se finansiraju juniorski pogoni, sekcije i slično", dodao je on.

Komisija će na izmjenama i dopunama statuta FK Velež raditi u narednih 15-ak dana, a za 15. juni je zakazana vanredna sjednica Skupštine na kojoj će se i glasati o novom statutu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Mah Reala ba treba kopirat, kakav Bayern, mali je on za vas. Jah cobana i kozoje*a hahahahahahahahahahahahahahahaha
5 15
SeoRusilac
Odličan prijedlog, svaka čast ljudi!
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi