Velež izabrao trenera, predstavljanje u petak

Rođene uskoro očekuju evropske utakmice

Velež izabrao trenera, predstavljanje u petak

Haris Zilić

FK Velež će dobiti novog trenera do kraja ove sedmice, a kormilo tima iz Mostara preuzet će 54-godišnji Damir Čanadi, odluka je Uprave kluba.

Nakon što su dogovori sa Mersadom Selimbegovićem propali u posljednji trenutak, Uprava mostarskog kluba se odlučila da angažuje Čanadija čije će predstavljanje biti u petak.

Riječ je o treneru koji ima bogato iskustvo iza sebe, a posljednji angažman je imao u HNK Šibenik.

Prije Šibenika Čanadi je dugo vremena radio u Austriji, vodio je ekipe Lustenaua, FAC-a. Altacha, bečkog Rapida.

Bio je i u njemačkom Nurnbergu, kao i ruskom Lokomotivu iz Moskve, a u dva navrata je sjedio na klupi grčkog Atromitosa.

Rođen je u Beču i cijela igračka karijera bila mu je vezana za Austriju.

Oglasi

Velež uskoro očekuju evropske utakmice protiv Inter Escaldesa iz Andore. Ranije je voljom žrijeba odlučeno da Rođeni budu domaćini 11. jula, ali zbog Međunarodnog dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici susret je pomjeren na dan ranije.

Kako Arena Rođeni još uvijek ne ispunjava uslove za evropsku licencu mostarski tim će ponovo evropske mečeve igrati na stadionu Grbavica što je potvrdila i UEFA.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, prvi susret između Veleža i andorskog Inter Escladesa je na programu 10. jula od 20 sati, potvrđeno je od strane UEFA-e.

Rođeni će u Andori gostovati osam dana kasnije. Meč na stadionu Nacional u Androrri la Velli na programu je 18. jula od 18 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar__1981___
smecarima iz godine u godinu velez sve vise i vise smeta, a mi sve jaci i jaci ... trn u oku :DD
6 2
CRVENIDJAVOLI1922
MUSVDG
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi