FK Velež potvrdio još jedan rastanak

Neće ostati u Mostaru

FK Velež potvrdio još jedan rastanak

Nakon Saše Domića, FK Velež je potvrdio još jedan rastanak.

Radi se o Demiru Peci, nekadašnjem mladom reprezentativcu naše zemlje.

Peco je opciju produženja saradnje, no to se na kraju nije desilo.

"Fudbalski klub Velež Mostar najiskrenije zahvaljuje našem Demiru na profesionalnom pristupu, predanosti, trudu, talentu i odnosu prema Crvenom dresu na i van terena, te doprinosu ostvarenim rezultatima u protekloj sezoni i upućuje mu najljepše želje u nastavku njegove fudbalske karijere", naveli su iz Veleža.

Peco se nije naigrao minule sezone u dresu Veleža.

Upisao je 17 nastupa u prvenstvu, te dodao po jedan pogodak i asistenciju. U Kupu BiH je upisao dva nastupa.

Oglasi

Prije Veleža je nastupao i za Radnik Bijeljinu, te NK Varaždin i Slogu Doboj.

U osam navrata nosio je dres mlade reprezentacije naše zemlje, te se sigurno od njegove karijere očekivalo mnogo više.

Velež je ranije potvrdio rastanak sa Sašom Domićem.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je donesena odluka kojom naš Klub, po isteku aktuelnog ugovora sa Sašom Domićem, neće računati na usluge našeg dosadašnjeg odbrambenog fudbalera.

Uvažavajući interese igrača, ali i interese i ambicije Fudbalskog kluba Velež u narednoj sezoni, te uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti, u profesionalnoj i iznad svega prijateljskoj komunikaciji, donesena je odluka po kojoj našem fudbaleru neće biti ponuđen produžetak zajedničke saradnje za narednu takmičarsku sezonu, a koji prema trenutnom ugovoru vrijedi do kraja mjeseca maja 2024. godine.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Saša Domić rođen je 18. februara 1998. godine u Somboru, Republika Srbija. Svoju fudbalsku karijeru započeo je u redovima beogradskog Partizana u kojem je proveo 10 godina omladinskog staža", naveli su iz Veleža.

Rođeni će i ove sezone igrati u Evropu, jer su sezonu završili na trećem mjestu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi