Velež će evropske utakmice igrati na Grbavici, planira zbog Dana žalosti poslati dopis

Rođeni spremni za mečeve u Evropi

Velež će evropske utakmice igrati na Grbavici, planira zbog Dana žalosti poslati dopis

Edmir Škorić

Održana je druga redovna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Velež, a na istoj je predsjednik kluba Senad Kevelj najavio da će Rođeni svoje evropske utakmice "najvjerovatnije" igrati na Grbavici.

FK Velež je izborio nastup u prvom pretkolu Konferencijske lige, a 18. juna saznat će i protiv koga igra. Mostarci ne mogu još da igraju na svom stadionu Rođeni, ali je Kevelj otkrio da će igrati na Grbavici.

"Velika je vjerovatnoća da ćemo evropske utakmice igrati na stadionu Grbavica", rekao je Kevelj na sjednici Skupštine, pa je potom kazao da će tražiti da ne igraju 11. jula.

"Poslat ćemo dopis i tražiti pomjeranje datuma prve utakmice zbog Dana žalosti, da nam se termin prebaci za dan kasnije (12. jula), ako 11. jula bude predviđeni za domaćina", kazao je Kevelj.

Ekipa Veleža će 17. juna početi pripreme za evropske mečeve, a ekipa će trenirati na Kupresu i u Mostaru. Za očekivati je i nova pojačanja koja bi pomogla Veležu da ostvari što bolje rezultate u mečevima kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prije dva dana Mihael Mlinarić je produžio ugovor sa FK Velež, baš kai Klemen Šturm, dok je prvo pojačanje za novu sezonu Karlo Išasegi, koji je došao iz Cibalije.

Klub su prethodno nastupili neki od fudbalera, kao što su Adnan Džafić, Emir Halilović i Saša Domić, a sasvim sigurno će biti još promjena u ekipi tokom narednog perioda.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676717906
Nemoj da vas vidim pijacari
1 6
Ne zelimo Grbavicu hocemo Zenicu. Tacka
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi