Velež potvrdio rastanak sa Domićem
Domić u dresu Mostaraca

Neće produžiti saradnju

Velež potvrdio rastanak sa Domićem

Defanzivac Saša Domić neće ostati u dresu mostarskog Veleža.

Naime, Domiću ističe ugovor uskoro, te dvije strane nisu postigle dogovor o raskidu saradnje.

Odlučeno je da se raziđu, što je Velež sada potvrdio putem svoje zvanične stranice. Domiću su poželjeli sve najbolje u budućnosti.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je donesena odluka kojom naš Klub, po isteku aktuelnog ugovora sa Sašom Domićem, neće računati na usluge našeg dosadašnjeg odbrambenog fudbalera.

Uvažavajući interese igrača, ali i interese i ambicije Fudbalskog kluba Velež u narednoj sezoni, te uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti, u profesionalnoj i iznad svega prijateljskoj komunikaciji, donesena je odluka po kojoj našem fudbaleru neće biti ponuđen produžetak zajedničke saradnje za narednu takmičarsku sezonu, a koji prema trenutnom ugovoru vrijedi do kraja mjeseca maja 2024. godine.

Saša Domić rođen je 18. februara 1998. godine u Somboru, Republika Srbija. Svoju fudbalsku karijeru započeo je u redovima beogradskog Partizana u kojem je proveo 10 godina omladinskog staža.

Oglasi

Nakon perioda provedenog u Srbiji gdje je igrao za Radnički iz Niša fudbalski put odveo ga je put Slovenije, a kasnije i bugarskog Lokomotiva iz Sofije, te Hrvatske odakle početkom 2023. godine prelazi u redove mostarskih Rođenih", istakli su iz FK Velež.

Saša Domić
Saša Domić FK Velež FK Velež Pozicija: DF

Statistika

9 nastupa
4 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

Nešto ranije, i sam nogometaš se oprostio od mostarskog kluba te njegovih navijača.

"Želim da se zahvalim na prelijepih godinu i pol dana. Nikada nisam osjetio takvu ljubav prema klubu od ljudi koji su u njemu i oko njega. Opraštam se od dresa Veleža, ali ne i od ovog divnog grada i iskrenih prijatelja koje sam upoznao", napisao je Domić.

Domić je minule sezone za Velež upisao devet nastupa uz jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Bilo je jasno da će napustiti klub, ali čekao se istek ugovora.

Podsjetimo, Velež je osvojio treće mjesto i na kraju izborio plasman u Evropu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi