Rođeni se razišli sa najboljim strijelcem i mnoge iznenadili

Potvrdili putem zvanične stranice

Rođeni se razišli sa najboljim strijelcem i mnoge iznenadili

S. Mlaćo
FK Velež će gotovo sigurno doživjeti veće promjene u igračkom kadru na zimskoj pauzi. Tako su iz kluba potvrdili da stanovnik Mostara više neće biti ofanzivac Dženan Zajmović.

Dženan Zaimović je danas potpisao sporazumni raskid saradnje sa Veležom, a u Mostar je stigao iz Rumunije.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa našim dosadašnjim fudbalerom Dženanom Zajmovićem.

Dženan Zajmović rođen je 11. novembra 1994. godine u belgijskom Antwerpenu. Karijeru je započeo u omladinskom pogonu sarajevskog Željezničara, nakon čega odlazi u NK Lokomotiva iz Zagreba. Nakon iskustva u Hrvatskoj vraća se u Bosnu i Hercegovinu nastupajući za NK Travnik i FK Željezničar, da bi potom svoju fudbalsku sreću iskušao u redovima rumunskog ACSM Politehnica Iasi.

Članom Fudbalskog kluba Velež Mostar postao je u ljeto 2021. godine.

Ovaj dvadesetosmogodišnji fudbaler navalnog reda dres Rođenih nosio je u 54 navrata, postigavši pritom 17 golova uz upisanu jednu asistenciju. Svakako da će ostati upamćen njegov pogodak u Veležovom prvom evropskom nastupu, onaj protiv slavnog grčkog AEK-a za, na kraju će se ispostaviti, veliku pobjedu rezultatom 2:1.

Oglasi

Fudbalski klub Velež Mostar našem Dženanu se najiskrenije zahvaljuje za profesionalan pristup i doprinos ostvarenim rezultatima u proteklim sezonama, te mu upućuje najljepše želje u nastavku njegove fudbalske karijere“, stoji u objavi FK Velež.

U prvom dijelu sezone u tri takmičenja Zajmović je upisao 18 nastupa uz šest pogodaka i najbolji je strijelac Rođenih. Mnogi su očekivali da će ostati u Veležu, no na kraju se to nije desilo.

Gdje će karijeru nastaviti ovaj 28-godišnjak nije poznato, no neće mu biti problem pronaći klub.

FK Velež je danas počeo sa pripremama za drugi dio sezone, a medijima se obratio trener Nedim Jusufbegović.

"Okupljamo se danas, jedva čekamo da krenemo raditi. Smatram da smo riješili neke pozicije koje su nam bile ključne što se tiče igračkog kadra. Ima i mladih igrača, potencijala. Doveli smo i Hrkača koji će biti u konkurenciji. Imamo igrače sa različitim profilima. Mislim da će to sve donijeti novu razinu i novi arsenal da prezentujemo", bile su riječi Jusufbegovića. a onda se dotakao i plana priprema.

"Odigrat ćemo dvije prijateljske utakmice za početak. U subotu je meč protiv Blagaja, tu ćemo probati mlađe igrače. Zatim igramo protiv Nretvanca, onda protiv Igmana, a u Turskoj smo zakazili tri utakmice. To će biti meč protiv Ukrajinaca, jedan protiv Žalgirisa i vidjet ćemo za još jednu utakmicu u Turskoj i time bi zaokružili naš plan. Spremni ćemo dočekati početak sezone."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jusufbegović je posebno naglasio veliku solidarnost koju su pokazali igrači FK Velež.

"Većina igrača je prepoznala u kakvoj se situaciji nalazi Velež i pristali su na smanjenje ugovora. Shvatili su situaciju u kojoj se klub nalazi i preuzeli su odgovornost. Uprava Veleža će nagraditi sigurno pozitivan rezultata. Jedan veliki potez igrača i sada sa energijom i zajedništvom možemo napraviti kvalitetan rezultat."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Hvala ti Zaime za sve, al i sam si mogao mnogo bolje… sretno u nastavku
2 0
pjanke.sa
Bezbeli u TC ili Igman
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi