FK Velež: Troškovi plata veći nego prošle godine, menadžerima ni marke

Objavljen finansijski izvještaj

FK Velež: Troškovi plata veći nego prošle godine, menadžerima ni marke

A. Čaušević

Svi klubovi koji su aplicirali za licencu u evropskim takmičenjima obavezni su objaviti finansijske izvještaje na klupskoj stranici te tako ih učiniti javno dostupnim.

Prije nekoliko dana finansijski izvještaj za 2020. godiinu objavio je i FK Velež te se da zaključiti da je situacija u mostarskom klubu itekako povoljna.

Ukupni prihodi za 2020. godinu iznose 2.420.260 KM te su veći u odnosu na rashode za skoro 950.000 KM. Rashodi iznose 1.473.403 KM.

Rođeni su na ime humanitarnih prihoda inksariali 229.319 KM, dok je od članarina zarađeno 67.035 KM, dok prihodi od vlastite aktivnosti iznose 670.116 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je u prošloj godini na plate svojih uposlenika izdvojio 614.219 KM što je za oko 50.000 KM više nego u odnosu na 2019. godinu (561.122 KM).

Interesantno da mostarski klub prema zastupnicima/posredinicima igrača u toku 2020. godine nije imao obaveza. Kompletan izvještaj pogledajte ovdje.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rigel
I ovi su kao i Tuzla City odavno zreli za Finansijske policije. kakvih crnih 614.000 KM. Izgleda da i kod njih Brandao i Cvijanović igraju za 750 KM i kombi prevoz do vrapčića. Isti kao što i Vojo Upiparip u Tuzli igra za 8 stoja... Joj cirkusa.
8 13
celikze
svaka cast respekt
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi