FK Velež i FK Borac večeras čekaju novi evropski ispiti

Rođeni na Grbavici, Banjalučani u Belfastu

FK Velež i FK Borac večeras čekaju novi evropski ispiti

S. Mlaćo

Dva bh. kluba FK Velež i FK Borac večeras igraju prve susrete 2. pretkola Konferencijske lige.

Velež će na Grbavici ugostiti grčki AEK, dok Borac gostuje u Belfastu ekipi Linfielda i blagi je favorit.

U redovima Mostaraca vlada optimizam, a upitan je nastup sjajnog Samira Radovca koji se povrijedio na otvaranju sezonu protiv HŠK Posušje.

“Davno sam rekao da je sutrašnja utakmica za nas ustvari nagrada za sve što smo napravili. Ako je tako shvatimo, možemo biti pravi. Radi se o kvalitetnom rivalu, nema potrebe da iznosimo hvalospjeve, svi znate ko su oni. Mantalos i Garcia su dva igrača koja odskaču u toj ekipi, iako tu ima još dobrih igrača. Igrači smo sada pokazali kako AEK igra, igramo sa dobrom ekipom, ali nisu vanzemaljci“, kazao je Dudić na početku jučerašnje press konferencije.

Situacija sa Radovcem?

“Tu je sa nama, probat će odraditi trening. Da se danas igra utakmica, sigurno ne bi igrao. On ima veliku želju da igra, pa vidjet ćemo“.

Oglasi

Očekuje se vatrena atmosfera.

“Očekujem još bolji ambijent. Navijači nam to uvijek prirede, sada je prilika više da budemo na najvećem nivou, u što ne sumnjam“.

Meč na stadionu Grbavica igra se od 20:30 sati, a u prodaji je 8. 000 ulaznica. Nema sumnje će igrače oba tima dočekati spektakularna atmosfera.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Borac od 20:45 igra u Belfastu (Sjeverna Irska) sa Linfieldom.

"Sigurno da imamo dugo i teško putovanje do Sjeverne Irske i igramo protiv protivnika koji konstantno igra kvalifikacije za Ligu šampiona. Dominantan je u svom prvenstvu, imaju dobre uslove i igraju na nacionalnom vrhunskom stadionu. Tipična su ostrvska ekipa koja dobro igra u tranziciji, fizički su mnogo jaki, ali mislim da u ovom dvomeču imamo se čemu nadati. Naravno, uz pristup kakav smo pokazali protiv Kluža u tri poluvremena – da izbacimo prvo u Rumuniji, koje apsolutno nije bilo dobro. Mislim da smo individualno kvalitetnija ekipa, ali ako budemo ispod našeg nivoa zalaganja i borbenosti, biće nam mnogo teško. Svi igrači koji su sada u Borcu moraju da znaju kada imaju pristup kakav mogu da imaju, oni su šampionska ekipa. Ali, kada ponovimo loš pristup, i Prva liga Republike Srpske je problem. Uvijek u njima želim da budim ono najbolje. Motiv je taj koji nas pokreće od jutra, kada se probudimo, a pogotovo na utakmici. Zato mi je mnogo bitno da idemo u dobrom ambijentu. Rekao sam igračima da nam je u ovom dijelu sezone cilj Evropa. Imamo mi i prvenstvo, nismo odgađali utakmice, niti ćemo. Igraćemo sa Leotarom, ima nas dovoljno. Moramo izvući maksimum iz Evrope i nadam se da se nećemo zaustaviti na ove četiri utakmice, nego da će ih biti mnogo više. Ovo je grupa koja piše istoriju Borca. Ona je nju već ispisala titulom, pa pobjedom protiv Kluža i stalno im ponavljam da imaju šansu da je još ispisuju koliko hoće. I to niko neće moći da im oduzme", poručio je u najavi meča trener Borca Marko Maksimović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

KviskoKvesic
Ovo je vehležu prvi i posljedni put da igra Europu sad ima šanse da igra za 32 god.vidi se da su napredovali 1 god.uša cigani
3 15
Chico
Hajmo braćo iz Sjeverne Irske. Uz vas smo svim srcem. Jbo im Grbic, Petrovic, Mujic, Bandic i Bilbija sve po spisku.
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi