Danas samo dva meča 18. kola Premijer lige

Nedjelja donosi veća uzbuđenja

Danas samo dva meča 18. kola Premijer lige

S. Mlaćo

Danas su na programu samo dva susreta 18. kola Premijer lige BiH.

Od 15 sati u Bijeljini igraju Radnik i Tuzla City, dok Velež i Olimpik se sastaju od 17 sati u Mostaru.

Radnik i Tuzla su u veoma lošoj formi i pokušat će se vaditi u međusobnom duelu.

"Srećom ova utakmica dolazi brzo poslije poraza sa Veležom. Pa ćemo pokušati probati sami sebi neke stvari da vratimo. Očigledno utakmica sa Olimpikom ostavila je psihološkog traga na nama, ali vjerujem u svoju ekipu da će se izdići i vratiti na pobjednički kolosijek", kaže trener Tuzle City Nermin Bašić.

U redovima Veleža optimizam nakon gostujuće pobjede u Tuzli. Na zimsku pauzu će sa dva domaća susreta i nadaju se maksimalnom učinku.

"Teren će biti pretežak. Lokve su ogromne, padat će kažu i kiša. Očekuje nas protivnik koji se bori za goli život i ne leži nam po tradiciji. Začudio sam se kada sam vidio da se ne pamti kada se pobijedio Olimpik. Nadam se da je došlo vrijeme za prekidanje te tradicije, prekinuli smo mnoge, nadam se da ćemo i tu. Momci su svjesni važnosti utakmice", istakao je trener Mostaraca Feđa Dudić.

Olimpik je jednu od tri pobjede ove sezone upisao upravo protiv Veleža. Sada priželjkuju nove bodove, no svjesni su da ih čeka težak posao.

"Velež je pokazao svojim partijama da spada u red ekipa koje su zasluženo u gornjem dijelu tabele. Oni sigurno žele pobjedom na svom terenu potvrditi bodove iz Tuzle, ali i mi imamo svoje želje. Savladali smo ih na Otoci u prvom susretu, znamo sve njihove prednosti, ali i mane, i probat ćemo ih iskoristiti da dođemo do pozitivnog rezultata", kazao je u najavi meča ofanzivac Olimpika Mahir Karić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutra se igraju preostala četiri susreta ovog kola.

Derbi u Banjoj Luci igraju Borac i Sarajevo, Željezničar će ugostiti Široki Brijeg, Sloboda Krupu, a Mladost Zrinjski.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi