Klafurić u problemima pred Željezničar, otkrio bez koga ide na Grbavicu

Velež ima svoju računicu na Grbavici

Klafurić u problemima pred Željezničar, otkrio bez koga ide na Grbavicu

E. Oštraković

Derbi 24. kola WWin lige Bosne i Heregovine biti će odigran sutra na Grbavici. Željezničar koji ima imperativ pobjede na svom terenu dočekuje ekipu Veleža iz Mostara.

Očekuje se jako dobra utakmica, a zaista je teško prognozirati bilo šta jer obje ekipe imaju svoju računicu za ovaj susret. Velež želi da ostane u igri za treće mjesto, dok bi eventualnim porazom Željezničar bio u velikom problemu kada je riječ o borbi za opstanak.

Reprezentativna pauza je iza nas, te se nastavlja takmičenje u WWin ligi BiH, a svoja očekivanja iznio je Dean Klafurić, trener Veleža.

"Pauza nam je dobro došla, napravili smo dva mikrociklusa, obnovili smo fizičke kapacitete. Naravno, usto smo radili i na taktici. Igrače moram pohvaliti za izvrstan pristup radu, posvećenost, profesionalost, stvarno su dobro odradili period koji je iza nas. Raduju nas nadolazeće utakmice, one su dodatni motiv i izazov svima nama.

Neću ništa prognozirati, jer sam trener, a ne prognozer. Prvi nam slijedi Željo, veselimo se što igramo na kultnom stadionu, to je derbi koji traje već desetljećima. Svima nam je dodatni motiv igrati takve utakmice. Željo se pojačao u ovom prelaznom roku, a i od ranije su imali kvalitetan kadar. Igraju puno organizovanije, taktički disciplinovanije, puno bolje u obje faze i to im je donijelo bolje rezultate, u derbiju protiv Sarajeva pogotovo.

Oglasi

Čudno je da se nalaze na tabeli tamo gdje se nalaze, jer kvalitetom zaslužuje bolje. Nama će nedostajati Giorgi Guliashvili koji je povrijeđen i Vito Čaić, koji ne može trenirati zbog upale sinusa", rekao je Klafurić.

Akrapović ima problema sa sastavom

Danas je press konferencija održana i u Željezničaru, a evo šta je rekao trener ovog tima Bruno Akrapović.

"Očekujemo nakon pauze jednu interesantnu utakmicu protiv ekipe koja je bila u svojoj krizi, ali izvadili su se iz te krize posljednjom pobjedom. U kupu su ispali i ne mogu reći da imaju neke rezultate u posljednje vrijeme.

Nas čeka teška utakmica protiv ekipe koja zna iznijeti loptu, zna šta radi i igraju ofanzivan fudbal na koji mi trebamo parirati isto ofanzivom. Nadam se da će za nas biti uspješna utakmica iako imamo dosta problema što se tiče toga kako sastaviti ekipu, ali gledamo pozitivno prema meču i mislim da ćemo pokazati naše pravo lice", rekao je Akrapović na početku.

Rekli ste da imate problema sa sastavom, kakva je generalno trenutna situacija oko toga?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da, od tih kojih izostaju može se jedna dobra ekipa napraviti. Recimo od prve utakmice kad pogledamo ili meča protiv Sarajeva pet igrača neće moći da učestvuje i to je za jače ekipe problem kada izostaju jedan ili dvojica, a kod nas je to na broj pet.

Nije laka situacija, nezavidna je, ali rekao sam igračima da meni niko ne fali i ako vama fali odustajete od zadatka i upornosti da se dokažete u prvih 11. Ekipa je odgovorila pozitivno, radili smo vrlo dobro ove sedmice i mislim da ćemo naći adekvatne zamjene za oni koji fale. Ima tu još nade za jednog ili dvojicu da upadnu na klupu, ali s tim što imamo moramo biti zadovoljni", kazao je.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
ma po bod zadovoljni i jedni i drugi,ko ne bude zadovoljan bodom taj ce na kraju izgubiti FORZA VELEZ
0 0
user1705610547
Naravno da će natezat za Želju, uvjek su i natezali. Sutra bi bod bio ko kuća.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti