Radovi na tribini idu punom parom: FK Velež će uskoro imati jedan od najboljih stadiona u BiH
FOTO: FK Velež Mostar

U Mostaru nema predaha

Radovi na tribini idu punom parom: FK Velež će uskoro imati jedan od najboljih stadiona u BiH

H. Zilić

Bosna i Hercegovina će uskoro dobiti još jedan novi fudbalski stadion, a riječ je o domu FK Velež i stadionu "Rođeni" koji će uskoro dobiti svoj konačni izgled.

U toku su radovi na velikoj tribini čime će stadion Veleža biti zatvoren tribinama sa svih strana i dobit će svoj konačan izgled kakav sa nestrpljenjem priželjkuju navijači mostarskog kluba.

Radovi idu punim intezitetom, a FK Velež se oglasio i upoznao javnost sa trenutnim stanjem kada su u pitanju radovi na tribini.

"Intenzivirani su radovi na budućoj velikoj tribini stadiona Rođeni, koja će biti nosilac UEFA standarda koji će omogućavati odigravanje evropskih takmičenja, kao i utakmica nacionalne fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine.

Naziru se nove konture doma svih Veležovaca, a buduće zdanje je jedan od kapitalnih projekata koje naš Klub uz veliku podršku svojih prijatelja i partnera uspješno realizira stvarajući sve preduslove da u nadolazećim vremenima dostojanstveno predstavimo kako Velež, tako i Mostar i Bosnu i Hercegovinu", stoji u saopštenju FK Velež.

Oglasi

Iz mostarskog kluba su na zvaničnoj Facebook stranici postavili i galeriju trenutnog izgleda stadiona gdje se jasno vidi da radovi na velikoj tribini idu punom parom.

Intenzivirani su radovi na budućoj velikoj tribini stadiona Rođeni, koja će biti nosilac UEFA standarda koji će...

Posted by FK Velež Mostar on Wednesday, March 27, 2024

Nakon finalizacije radova Velež će imati jedan od najljepših stadiona u Bosni i Hercegovini i šire.

Prema nezvaničnim informacijama stadion Veleža bi nakon završetka izgradnje trebao imati kapacitet oko 10.000 gledatelja, možda malo više.

Velež je u dobroj prilici da izbori plasman u evropska takmičenja naredne sezone. Trenutno su trećeplasirani sa 39 osvojenih bodova, šest više od petoplasiranog Sarajeva kojem su oduzeta tri boda i bod više od Sloge Mridian na četvrtom mjestu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođene u petak 29. marta očekuje derbi 24. kola WWin lige kada gostuju na Grbavici kod ekipe Željezničara.

Prvenstvo je ostalo jedino FK Velež do kraja sezone jer su se od Kupa Bosne i Hercegovine oprostili u četvrtini finala gdje je u dva meča bolja bila ekipa Širokog Brijega.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Samo naprijed Rođeni
4 0
rodjak
FORZA RODJENI
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti