Novo ime u redovima Rođenih: FK Velež ozvaničio još jedan transfer
FOTO: A. Čaušević

Klub izdao saopštenje

Novo ime u redovima Rođenih: FK Velež ozvaničio još jedan transfer

H. Zilić

FK Velež ozvaničio je večeras još jedan transfer.

Kao što je naš portal i najavio ranije, Frane Ikić je novi fudbaler Veleža, a to je dobilo i zvaničnu potvrdu od strane mostarskog kluba.

"Frane Ikić novi Rođeni!

Obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje Kluba da je dogovorena dvogodišnja saradnja sa Franom Ikićem.

Frane Ikić rođen je 19.06.1994. godine u Zadru, gdje je napravio prve fudbalske korake. U FK Velež dolazi iz mađarskog Gyirmot FC, za kojeg je u prošloj sezoni odigrao 18 utakmica, u kojima je postigao dva gola. Po vokaciji je odbrambeni igrač.

Oglasi

Ikiću želimo puno zdravlja, sreće i zajedničkog uspjeha.

Sretno Frane!", stoji u saopštenju FK Velež.

Ikića su ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini upoznali dok je igrao za FK Željezničar od februara 2020. do ljeta 2021. godine. U tom periodu odigrao je za Plave s Grbavice 31 utakmicu, postigao dva gola i dodao dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Gyirmota i Željezničara, Ikić je u karijeri igrao za Fuzinar i Koper u Sloveniji, te u rodnoj Hrvatskoj za Cibaliju, Rijeku i Zadar u kojem je i počeo karijeru.

Velež će i ove sezone predstavljati Bosnu i Hercegovinu u UEFA konferencijskoj ligi, a takmičenje počinju od drugog pretkola gdje čekaju boljeg iz duela armenskog Alashkerta i Spartansa sa Malte.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi