Osim rješava igračku križaljku: U Velež stiže pojačanje na deficitarnu poziciju
Foto: T. Hebib

Dolazi stoper

Osim rješava igračku križaljku: U Velež stiže pojačanje na deficitarnu poziciju · Saznajemo

E. Ganibegović

FK Velež polako rješava igračku križaljku za narednu sezonu.

Tako bi se uskoro Rođenima na Kupresu trebao pridružiti 28-godišnji hrvatski stoper Frane Ikić.

U ekipu osvajača Kupa Bosne i Hercegovine iz prethodne sezone stići će besplatno, nakon što mu je istekao ugovor s mađarskim Gyirmotom.

Ikića su ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini upoznali dok je igrao za FK Željezničar od februara 2020. do ljeta 2021. godine. U tom periodu odigrao je za Plave s Grbavice 31 utakmicu, postigao dva gola i dodao dvije asistencije.

Osim Gyirmota i Željezničara, Ikić je u karijeri igrao za Fuzinar i Koper u Sloveniji, te u rodnoj Hrvatskoj za Cibaliju, Rijeku i Zadar u kojem je i počeo karijeru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veleža što se tiče, osim Ikića u klub bi trebala stići još najmanje dva pojačanja do početka sezone. 

Podsjetimo, Amar Osim je sinoć u prijateljskoj utakmici protiv Čelika na Bilinom polju debitovao na klupi Veleža, a pobjedu je odnio zenički klub nakon preokreta, rezultat je bio 2:1. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
Dobar posao 100% , iskreno super stoper
5 1
SeoRusilac
Dobrodošao, sretno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi