Klafurićeve riječi pred Željezničar jasne su svim igračima Veleža
FOTO: FK Velež

Derbi starih rivala sutra u Mostaru

Klafurićeve riječi pred Željezničar jasne su svim igračima Veleža

U FK Velež su aktivni ovih dana.

Rođeni su najprije ostali bez trenera, a zatim su poraženi na Koševu od FK Sarajevo 1:0.

Par dana kasnije imemovan je novi šef struke. Radi se o hrvatskom stručnjaku Deanu Klafuriću. On će debitovati na klupi Mostaraca sutra protiv FK Željezničar od 19:45.

"Momčad je spremna, igrači su fizički dobro pripremljeni, ali i taktički educirani. Ipak, najviše raduju pristup spremnost na rad i pristup koji je na vrhunskom nivou. Analizirali smo protivnika i na krilima igre protiv Sarajeva, dat ćemo sve od sebe, te zajednički sa navijačima vjerujem doći do pobjede", najavio je Klafurić.

Ante Oreč igra u dobroj formi. Istakao se na utakmici protiv Sarajeva u prošlom kolu, a vjeruje da će dobru igru ponoviti i sutra. Nada se i trijumfu nad Željezničarom.

Oglasi

"Ekipa je spremna. Motivirana. Ovo je veliki derbi. Spremni smo. Znamo koliko je to veliki klub. Dobro smo ih analizirali. Prihvatili smo zamisli novog šefa", rekao je Oreč.

Trener Klafurić kaže i kako s nestrpljenjem očekuje meč protiv Željezničara, na kojem će prvi put osjetiti atmosferu na Areni “Rođeni“.

"Imao sam sreću u karijeri raditi u velikim klubovima i sa velikim navijačkim grupama. Znam da je Veležova posebna i sretan sam zbog toga. To je nešto što je dar sa neba od Boga. Veselim se tome i jedva čekam da utakmica počne", kazao je novi trener Mostaraca.

Velež nakon četiri utakmice ima pet osvojenih bodova, dok je Željezničar na devet bodova u četiri meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu na sutrašnjem meču će dijeliti Miloš Gigović iz Gradiške.

Direktan prijenos meča moguće je gledati na TV Arena.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daske06
Hajde rođeni nabijte mitomanijake već je vrijeme da ih **** neko
0 0
Cvare_Sala
Uzmite onog admina profila sa Instagrama direktorsportski za sportskog direktora, mozda napravi konacni nesto od vas. Grehota kako lik ima njih za igrace.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije