Loše vijesti za Velež dolaze iz Albanije, Mostarci sada gledaju prema Crnoj Gori

Još jedna šansa za Rođene

Loše vijesti za Velež dolaze iz Albanije, Mostarci sada gledaju prema Crnoj Gori

Edmir Škorić

Završena je još jedna fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini, a sada će uslijediti malo pauze, a onda će fudbaleri četiri bh. tima krenuti s pripremama za nove evropske izazove.

FK Borac je osvojio prvenstvo i predstavljat će nas u prvom pretkolu Lige prvaka, dok će Zrinjski igrati u Konferencijskoj ligi, kao i Velež te Sarajevo. Sada je gotovo sigurno da Borac neće imati ulogu nositelja u prvom pretkolu Lige prvaka, dok će Sarajevo imati status nositelja u Konferencijskoj ligi, a Zrinjski kreće od drugog pretkola i on će imati status nositelja.

Kada je u pitanju FK Velež, još uvijek nije poznat status Mostaraca, odnosno hoće li biti nositelji ili neće u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Iz Albanije večeras ne dolaze dobre vijesti, pošto je Egnatia osvojila prvenstvo, iako je Mostarcima odgovaralo da to bude Partizani. Ipak, ostaje Rođenima sada nada da će im se posrećiti sa finalom Kupa Crne Gore gdje igraju Jezero i Budućnost.

Naime, sada kada se nije poklopio rezultat iz Albanije, Veležu je neophodno da Jezero osvoji Kup, odnosno da Budućnost ne izbori Evropu.

Oglasi

Naši klubovi će rivale u pretkolima saznati 18. i 19. juna kada je zakazan žrijeb u Nyonu, a utakmice prvih pretkola igraju se drugu sedmicu mjeseca jula. Prve utakmice prvog pretkolo Lige prvaka igraju se 9. i 10. jula, a prvo pretkolo Konferencijske lige 11. jula.

Bh. klubovi imaju priliku da zarade fine novčane svote nastupima u evropskim takmičenja i naravno, bit će bogatiji svakim prolaskom i svaki dobar rezultat donosit će zaradu.

Zbog toga je i važno imati ulogu nositelja, jer se onda dolazi do potencijalno lakšeg protivnika, pa su samim tim i šanse za prolaz mnogo veće. Jasno, uz sve je potrebna i doza sreće, a neki je klubovi nažalost češe nemaju nego što imaju.

U Mostaru se nadaju da će im se ponoviti uspjeh od prije dvije godine kada su uspjeli da izbace slavni AEK iz Atine i bili su pravi hit u bh. prvenstvu, ali i u evropskim okvirima.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CRVENIDJAVOLI1922
Ko god dođe neka dođe MUSVDG.
1 1
Deepy
S obzirom da je Eglecia osvojila prvenstvo Albanije, Borac Ce biti nositelj
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi