Velež dogovorio dolazak još jednog fudbalera: Crnogorski fudbaler nakon Litvanije stiže u BiH

Mostarci na tražištu veoma aktivni

Velež dogovorio dolazak još jednog fudbalera: Crnogorski fudbaler nakon Litvanije stiže u BiH · Saznajemo

Samir Mlaćo
Crnogorski internacionalac Mitar Ćuković najvjerovatnije će nastaviti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Naime, ovaj fudbaler trebao bi potpisati ugovor sa mostarskim Veležom.

Nakon što su Rođeni doveli Antu Hrkaća, prema neslužbenim informacijama do kojih je došao SportSport.ba, redove mostarskog kluba trebao bi pojačati i Mitar Ćuković.

Naime, Ćuković je u pregovorima sa FK Velež i očekuje se da se uskoro priključi Rođenima, a njegov dolazak potvrđuje najave prvog čovjeka kluba Senada Kevelja, koji je prije nekoliko dana istakao da će aktuelni osvajač Kupa naše zemlje pojačati svoje redove.

Ovaj 27-godišnji Nikšičanin nastupao je u dosadašnjoj karijeri za Igalo, Petrovac, Lovćen, Proleter, te Napredak, a posljednji angažman imao je u Litvaniji, a igra na poziciji lijevog boćnog, upravo onoj na kojoj "škripi" u Veležu nakon povrede Pavića.

Ćuković je u protekloj sezoni nastupao za litvanski Panevezys- U Litvaniji je upisao 24 nastupa u prvenstvu, te jedan u Kup takmičenju.

Velež je prije par dana kompletirao i stručni štab

Oglasi

Osim šefa stručnog štaba Rođeni u nastavak sezone ulaze i sa gotovo potpuno novim stručnim štabom. Povodom novih promjena u klubu, Rođeni su izdali i saopštenje za javnost.

"U prisustvu direktora našeg Kluba, gospodina Sanjina Alagića, ugovore su potpisali treneri asistenti Avdo Kalajdžić i Samir Merzić, te trener specijalista Adnan Dizdarević.

Bit će to stručni tim koji će uz Šefa stručnog štaba Nedima Jusufbegovića predvoditi Rođene u nastavku takmičarske sezone, te će skupa sa trenerom Jusubegovićem biti vezan za klupu Rođenih do juna 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovim gestom Uprava Fudbalskog kluba Velež još jednom dokazuje svoje jasno opredjeljenje dugoročnog ulaganja i pružanja prilike stručnom kadru poniklom u vlastitim redovima, a što je i kroz historiju predstavljalo dominantnu prepoznatljivu karakteristiku našeg Kluba.

Sa Jusufbegovićem u štabu će biti dobro poznata imena, tako da Rođeni spremno dočekuju pripreme za proljetni dio sezone, čiji glavni dio će obaviti u Turskoj. Prozivka je zakazana za 7. januar, dva dana kasnije počet će sa radom i nakon uvodnog dijela Rođeni sele u Tursku gdje će biti 12 dana.

U Turskoj će odigrati nekoliko prijateljskih mečeva, a drugi dio sezone Velež otvara domaćim Kup susretom sa Posušjem, dok će u prvenstvu prvu utakmicu odigrati na Tušnju gdje će ih ugostiti Tuzla City.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
sad imamo i cuku staje reko na promociji jel reko samo av av
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi