Putokaz ostalim

Poslali su pravu poruku

Putokaz ostalim · Riječ, dvije...

Admin Čaušević

Možda finansijski, rezultatski, logistički i igrački nisu u samom vrhu fudbala, ali u jednom od najvažnijh segmenata fudbala kao sporta mnogi klubovi ne samo u BiH, već i u regionu im mogu pozaviditi. 

Ispunjene tribine su obično glavni povod za dobru fudbalsku predstavu, igrači dobiju dodatni motiv. Domaćim igračima je to vjetar u leđa, a gostojućim izvor energije da odigraju što bolje.

Ako se neki klubovi u BiH mogu pohvaliti sa lojalnom publikom i odličnom atmosferom na svojim stadionima to su Željezničara i Velež. To se najbolje moglo vidjeti u utakmicama osmine finala Kupa.

Upravo su ispunjene tribine, ali i dobri uslovi za igru i sama atmosfera glavni razlog zašto većina igrača kao omiljene stadione za igranje bira stadion Grbavicu.

Željezničar je pobijedio Leotar i nastavio takmičenje u Kupu BiH

Željezničar je na utakmici osmine finala Kupa BiH protiv ne toliko atraktivnog protivnika uspio privući 6.500 gledatelja. Za Plave normlana, a za dobar dio klubova u BiH abnormalna pojava.

Radi se o zaista impresivnoj posjeti, podatak koji se ne viđa toliko često i u regionu. Navijači Željezničara su uspjeli stvoriti pozitivnu atmosferu oko kluba i sve se to odrazilo na posjetu.

Oglasi

Posjeta od 5-6 hiljada gledatelja u Dolini ćupova je konstanta i to je ono što Željezničar čini posebnim. Ukoliko Željezničar na proljeće bude redao pozitivne rezultate i bio u borbi za trofej(e) brojke će sigurno i rasti.

Plavi su uspjeli nekako pobijediti Leotar sa 2:1 te izboriti plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Ostale su tri prepreke do trofeja kojeg brani Velež i branit će ga najkraće do četvrtfinala.

I Velež je izborio plasman dalje nakon što je u dopadljivoj fudbalskoj predstavi savladao Posušje sa 2:0 na novim ruhom "okićenim" stadinom Rođeni.

Nakon 270 dana Crveni su se vratili u svoj dom. Na tribinama se okupilo preko 4.000 gledatelja. Uoči same utakmice napravljen je i vatromet, dok je i tokom cijelog meča vladala odlična atmosfera.

Novi Rođeni su odigrali odličan meč i zasluženo izbacili Posušje

Ljubitelji Veleža su se očigledno zaželjeli domaćih utakmica i na pravom ispitu nisu zakazali. Izabranici Nedima Jusufbegovića su se predstavili u odličnom svjetlu i dali im lijep povod da i u narednim mečevima pune tribine.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Na jednom dijelu zapadne tribine bila je smješetna i grupa pristalica Posušja koji su u nekoliko navrata i "pustili glas". Na kraju je sve prošlo u najboljem redu.

Jedno je sigurno. Kada je u pitanju posjeta na tribinama prve proljetne utakmice su pokazale da Željezničar i Velež mogu poslužiti kao putokaz ostalim klubovima u BiH

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Dolina dugova
6 10
NorthSide
Daj mi majko šibicu i kantu benzina.. :)
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi