Kod kuće je najljepše, ali Velež se zahvalio: "Iskrena zahvalnost GOŠK-u, vidimo se u Premijer ligi"
Detalj sa jedne od utakmica Veleža u Gabeli

U Gabeli Rođeni odigrali devet utakmica i ne znaju za poraz

Kod kuće je najljepše, ali Velež se zahvalio: "Iskrena zahvalnost GOŠK-u, vidimo se u Premijer ligi"

S. Mlaćo
Mostarski Velež je polusezonu okončao na šestom mjestu, a Rođeni su se morali preseliti na zamjenski stadion uoči nove sezone, što im je svakako stvorilo dodatne probleme, ali i nove troškove. Srećom, u Gabeli su se osjećali kao kod kuće te su se danas javno zahvalili.

FK Velež remijem sa FK Sloga Doboj (2:2) završio je polusezonu u Premijer ligi.

Rođeni su zbog radova na svom stadion morali da presele u Gabelu gdje su zbog komplikacija na uređenju svog stadiona ostali duže od planiranog.

Ipak, naišli su na sjajnog domaćina i u Gabeli, na stadionu Perica Pero Pavlović, su se osjećali kao kod kuće. Naišli su na domaćina za primjer, što su znali da pohvale putem zvanične stranice.

"Fudbalski klub Velež Mostar izražava najtopliju i iskrenu zahvalnost našim sportskim prijateljima, kolektivu NK GOŠK Gabela, na srdačnom domaćinstvu kojeg su iskazali našem klubu tokom prvog dijela takmičarske sezone 2022/2023.

Kao što je bosanskohercegovačkoj sportskoj javnosti već od ranije poznato, Fudbalski klub Velež u ljetno/jesenjem dijelu šampionata, zbog radova na rekonstrukciji travnjaka glavnog terena stadiona Rođeni, nije mogao nastupati na svom stadionu, pa su sve domaće utakmice odigrane na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli, domu Nogometnog kluba GOŠK.

Oglasi

Uprava i osoblje GOŠK-a činili su zaista sve da se svi naši Rođeni – i oni na terenu, i oni pored njega, a svakako i oni na tribinama – osjećaju uistinu domaćinski. U prilog tome govori i činjenica da su naši Rođeni, na stadionu “Perica Pero Pavlović“, tokom prvog dijela šampionata ostvarili učinak od 4 pobjede, 5 utakmica završilo je podjelom bodova dok nije upisan niti jedan domaći poraz.

Doprinos NK GOŠK u organizaciji utakmica koje je Velež odigravao na stadionu u Gabeli dokaz je istinskog sportskog prijateljstva i zalog buduće saradnje između naša dva kluba“, stoji u objavi FK Velež putem zvnaične stranice kluba.

NK GOŠK je jesenji prvak Prve lige FBiH i sigurno korača ka elitnom rangu bh. nogometa, pa će ova dva tima vjerovatno uskoro se sastati u Premijer ligi.

I naravno, najiskrenije se nadamo da ćemo već u narednoj sezoni imati priliku gledati premijerligaški duel Rođenih i Lavova na našem stadionu i tako barem djelimično pokušati uzvratiti gostoprimstvo koje su nam ukazali NK GOŠK, na čelu sa predsjednikom gosp. Lujom Ilićem i njegovim saradnicima te njihovi Gabeljani.

Oglasi

Hvala, dragi sportski prijatelji“, dodali su iz FK Velež.

Poslije meča sa Slogom riječi hvale za ljude iz NK GOŠK imao je i šef struke Veleža Amar Osim.

"Hvala ljudima iz GOŠK-a što su nam omogućili da se ovdje osjećamo kao domaćini. Zahvaljujem se u svoje ime i ime kluba. GOŠK je nama izašao u susret, a sutra će oni igrati po ovom katastrofalnom terenu“, rekao je poslije subotnjeg meča Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da su iz NK GOŠK nakon utakmice 15. kola Prve lige FBiH odigrane dan kasnije sa FK Rudar Kakanj (4:0). najavili nove infrastrukturne projekte u svom domu, a jedan od glavnih će biti izgradnja reflektora.

GOŠK je u svereno stigao do naslova prvaka, te u 15 kola upisao 14 pobjeda i samo jedan poraz.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi