Mamić večeras govorio o bh. treneru, pa mu prišao i lično čestitao: Ima znanje, lider je!

Sigurno da će ambicioznom stručnjaku ove riječi mnogo značiti

Mamić večeras govorio o bh. treneru, pa mu prišao i lično čestitao: Ima znanje, lider je!

S. Mlaćo
Zdravko Mamić ne može bez svog GOŠK-a iz Gabele. Tako je bilo i večeras kada se popularni Maminjo pojavio na zabavi Gabeljana povodom okončanja prvog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH.

NK GOŠK je napravio pravo čudo, u 15 utakmica izabranici Denisa Ćorića upisali su 14 pobjeda, što je zaista za svaku pohvalu.

Večeras su čelnici GOŠK-a saopštili da su sa Ćorićem dogovorili produžetak saradnje do 2025. godine, a Ćorić je gospodski sa dresom kluba sa brojem 2025 otišao kod onih bez kojih uspjeh sigurno ne bi bio moguć – nogometaša svog tima.

Time je pokazao velike manire, ali posebno će se večeras pričati o riječima Mamića prema nekadašnjem treneru Širokog Brijega i Posušja.

Zdravko Mamić o našem šefu struke Denisu Ćoriću 👏💪

Posted by NK GOŠK Gabela on Sunday, November 20, 2022

Poredio ga je sa Ćirom Blaževićem i kazao nogometašima GOŠK-a da imaju sjajnog trenera, lidera sa znanjem...

Oglasi

“Vojska je slijedila Ćiru kao što vi slijedite vašeg trenera. Vaš trener Ćorić je lider, humanista, ima znanje... Gledao sam puno vaših utakmica i vidio kako i na koji način ostvarujete pobjede, te vidio vaše zajedništvo. Vidio sam to i večeras kada je on primao priznanje, vi ste svi ustali i rekli 'mi smo svi Ćorić, mi smo svi GOŠK'. Nemojte to nikada zaboraviti“, rekao je Mamić koji je zatim i lično prišao Ćoriću te mu ponovo uputio čestitke.

Cijela sala gdje se odvijalo druženje NK GOŠK bila je na nogama, uslijedile su velike ovacije, a sigurno će jako odjeknuti i Mamićeva izjava, kako u našoj zemlji, tako i mnogo šire.

Ćorić je u drugom dijelu sezone preuzeo GOŠK, Igman je za 'dlaku' izborio Premijer ligu ispred Gabeljana, no kada je ambiciozni stručnjak posložio kockice, GOŠK je počeo da 'melje' rivale.

U 15 utakmica upisali su čak 14 pobjeda, što je nezapamćeno u Prvoj ligi FBiH. Dominacija je to kakva se rijetko viđa, odmah su počela i povezivanja Ćorića sa nekoliko renomiranih premijerligaša, no u GOŠK-u su ekspresno reagovali novim ugovorom i pokazali da imaju ambiciozne planove za budućnost.

Ćorić je već sa HŠK Posušje izborio plasman u Premijer ligu, kada se također bez problema prošetao kroz Prvu ligu FBiH.

Kada je Mamić u pitanju, on je ujedno i čestitao NK GOŠK na jesenjoj tituli te kazao da je ovaj klub fenomen.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"GOŠK je pun iznenađenja, uvijek pozitivnih, hvala im na zahvalnici večeras. Primio sam puno zahvalnica, ali ova večeras od GOŠK-a je posebna. GOŠK je prvak prvog dijela i vjerujem da će tako biti i na kraju“, rekao je Mamić.

Svečanosti NK GOŠK prisustvovao je i njegov brat Zoran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi