U utorak Skupština FK Velež, ko će biti prvi čovjek kluba?

Navijači nestrpljivo očekuju sjednicu

U utorak Skupština FK Velež, ko će biti prvi čovjek kluba?

Samir Mlaćo
U utorak će biti održana Skupština FK Velež, dugo očekivana među navijačima, a Rođeni će dobiti novog predsjednika kluba. O tome se proteklih dana mnogo piše, s obzirom da je nedavno zakazana sjednica Skupštine u posljednji čas odgođena.

Nezvanične informacije govore da će novi predsjednik Veleža biti Senad Kevelj, koji je nakon što je CAS ukinuo kaznu Hasiću sa svojim saradnicima povukao kandidaturu i jasno naglasio da će bivšem prvom čovjeku Veleža dati punu podršku ukoliko se ima namjeru vratiti u vruću predsjedniku stolicu.

FK Velež objavio je prije nekoliko dana da je od strane CAS-a ukinuta suspenzija Šemsudinu Hasiću, a zatim je FSBiH objavio kako je žalba mostarskog kluba odbijena i da će Hasić i FK Velež morati da isplate novčane kazne na račun Saveza.

Na osnovu saopštenja bilo je jasno da su se u Lozani vodila dva različita postupka i da je CAS donio po jednu presudu u korist obje strane.

Iz FK Velež odlučili su pojasniti odluke CAS-a i izdali su saopštenje za javnost.

"Važno je znati da se proces pred CAS-om vodio između tri strane: Veleža, Šemsudina Hasića i FSBiH", navodni se na početku saopštenja i nastavlja se:

Oglasi

"Radilo se o dvije žalbe protiv FSBiH, jedne koju je podnio Velež, a druge koju je podnio Šemsudin Hasić. CAS je odlučio uz saglasnost svih strana da spoji sve u jednu proceduru. Održana su dva ročišta na kojima je svjedočilo pet svjedoka".

"Žalba FK Velež Mostar na izrečenu kaznu kluba odlukom CAS-a je odbačena (oduzimanje tri boda Veležu u prošloj sezoni i kazna od šest utakmica bez publike). Obje kazne su potpuno provedene jer se ne mogu dodavati oduzeti bodovi jer to ne bi bilo sa sportskim načelima".

"Što se tiče žalbe Šemsudina Hasića, CAS je promijenio odluku Apelacione komisije i ukinuta je osamnaestomjesečna suspenzija. Kao objektivna kazna viđena je novčana kazna od strane 2.000 KM".

Već tada su se pojavile informacije da se Hasić vraća na predsjedničku poziciju, no čini se da od toga nema ništa.

Naime, Hasić je nakon toga jasno istakao da se nema namjeru vraćati u rukovodeće strukture, ali da će biti na raspolaganju Veležu, te je zakazana odgođena sjednica Skupštine na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo kluba, a nezvanično, samo jedan prijedlog će biti i to jos uvijek aktuelni predsjednik Sportskog saveza Mostara sa svojim saradnicima.

Ipak, svakako treba sačekati utorak jer u Mostaru se znaju stvari mijenjati iz minuta u minut, ali kako sada svoje stvari, Senada Husnića će zamijeniti Kevelj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je jučer remizirao sa Slogom iz Doboja u Gabeli 2:2, te na zimsku pauzu odlazi sa šestog mjesta i 24 osvojena boda. 

Svoje domaće utakmice igrali su u Gabeli, a jučerašnji meč je npr. odigran u uslovima koji zaista nemaju veze sa nogomet, s obzirom da je terena u Gabeli bio potpuno poplavljen.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMoVe
Samo pozitivno! Forza
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti