Velež ostao bez dvojice "legionara", za sada su ostala još trojica

Više neće biti članovi Rođenih

Velež ostao bez dvojice "legionara", za sada su ostala još trojica

Admin Čaušević

FK Velež je sezonu završio na solidnom šestom mjestu. Rođeni su do samog kraja sezone bili u igri za Evropu, ali nisu uspjeli izboriti treće uzastopno evropsko ljeto. 

Kako to obično biva po okončanju sezone u većini premijerligaša slijede igračke promjene, a izuzetak neće biti ni Velež.

Rođene su završetkom sezone napustila dvojica "legionara" i igrači koji su proteklih sezona ušli u historiji mostarskog kluba. Riječ je o golmanu Slaviši Bogdanoviću te defanzivcu Samiru Zeljkoviću.

Obojica fudbalera su bili članovi Veleža kada je izboren povratak u Premijer ligu, zatim izbačen slavni AEK, a poslije toga i osvojen Kup Bosne i Hercegovine.

Navijači Veleža će Bogdanovića najviše pamtiti po odbranjenim penalima u čuvenim utakmicama protiv AEK-a i Sarajeva u finalu Kupa

Bogdanović odlazi po isteku ugovora i sigurno neće imati problema sa pronalaskom novog kluba. Isti slučaj je i sa Zeljkovićem koji se nada inostranom angažmanu.

Iskusni golman je jedan od najzaslužnijih za pobjede nad AEK-om, a zatim i FK Sarajevo u finalu Kupa 2022. godine jer jer prilikom izvođenja kaznenih udarac bio fenomenalan.

Oglasi

Kada je u pitanju njegova zamjena Velež se osigurao još zimus angažovanjem Osmana Hadžikića koji je za kratko vrijeme postao jedan od najboljih golmana Premijer lige, a po izboru igrača 12 klubova uvršten je u tim sezone.

Zeljković je već neko vrijeme jedan od najboljih defanzivaca Premijer lige i nada se inostranom angažmanu

Sa druge strane pronaći zamjenu za Zeljkovića će biti malo teže pošto je Sarajlija slovio za pravog Veležovog "univerzalca".

Tokom svog igranja za Rođene promijenio je niz pozicija. Igrao je u veznom redu, zatim kao lijevi, pa kao desni štoper, a znao je i zaigrati na bekovskim pozicijama kada je to potrebno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odlaskom Zeljkovića i Bogdanovića, Denis Zvonić, Edo Vehabović i Haris Ovčina su jedini preostali igrači iz generacije FK Velež koja je izborila plasman u Premijer ligu 2019. godine.

Većina igrača koja igrala u Prvoj ligi BiH, a zatim izbacila AEK je napustila Velež, ostali su još Vehabović, Zvonić i Ovčina

Zvonić i Vehbabović bi trebali biti članovi Rođenih i sljedeće sezone, dok ostaje da se vidi šta će biti sa Ovčinom koji zimus nije pronašao dogovor sa klupskim rukovodstvom oko revidiranja ugovora pa je cijelu polusezonu bio na tribinama.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Sretno SAMKE,sretno BOGDA!Čista obraza i zasluženo.Uvjek će te biti dragi kod posjeta Veležu a možda i nekom povratku.
5 0
StarMoVe
Sretno momci!! Forzza Velež!!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi