Posušje savladalo Velež za kraj sezone

Domaći slavili

Posušje savladalo Velež za kraj sezone

M. Šljivak

Posušje je u posljednjem 33. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladalo Velež s 2:1. Domaći su osigurali opstanak u ligi, a gosti su prvenstvo okončali na šestoj poziciji.

Posušje je u meč s Veležom ušlo sa strahom od ispadanja. Ipak, domaći tim je uspio uzeti tri boda i na kraju su osigurali opstanak u društvu najboljih.

Velež fenomenalno ulazi u ovaj meč. Već u šestoj minuti gosti iz Mostara su poveli, a Nemanja Anđušić je pogodio za 1:0.

Posušje očekivano kreće naprijed nakon primljenog gola. Boban je imao dobru priliku za domaće, odmah uzvraća ponovo Anđušić, ali promjene rezultata nije bilo.

Ipak, u 18. minuti Posušje dolazi do gola. Dadić koristi šansu i matira Hadžikića za 1:1.

Posušje je u ostatku prvog poluvremena bolji tim. Imali su domaći više od igre, no promjene rezultata nije bilo i na odmor se odlazi rezultatom 1:1.

Oglasi

Slična slika na terenu viđena je u nastavku utakmice. Posušje je imalo veći posjed lopte i više od igre, no prave šanse su izostale.

Ovaj meč bio je prekinut u samom finišu. Nemile scene dešavale su se na tribini s gostujućim navijačima, pa je susret završen nakon 15-ak minuta nadoknade.

U nadoknadi je domaći tim stigao do pobjede. Dosuđen je penal, a Boban je pogodio za trijumf Posušja od 2:1.

Velež je ovu sasvim solidnu sezonu okončao na šestoj poziciji sa 45 bodova, a Posušje je 10. s 37 osvojenih bodova.

Premijer liga BiH, 33. kolo:

Posušje - Velež 2:1

Posušje: Kukić, Maglica, Brković, Milanović, Krišto, Rozić, Begić, Lučić, Horić, Dadić, Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Hadžikić, Anđušić, Mućaj, Šikalo, Gosto, Sijamija, Halilović, Leai, Karamarko, Đuliman, Wallace.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

premijerks
opet gigovic pravi cirkus
2 1
Deepy
Koliko su Posusja samo ove godine sudije pokrale, ihaha...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi